nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Årets charad, a.k.a. Earth Hour

Nattorg topicPosted by Fredrik 2009-03-29 16:38:43
Förra året skrev jag om det befängda med det uppmärksammade Earth Hour. Då, för ett år sedan fick det inte mer mer utrymme än en kort notis i några tidningar och kanske någon kort kommentar på kvällsnyheterna efter det redan genomförts. I år var pådraget maxat, och WWF var mycket mer återhållsamma i sina påståenden.

Det beror antagligen på förra årets massiva negativa kritik för slogans och annat trams som hävdade att man "hjälper planeten aktivt" genom att släcka en lampa i en timme. Jag gick igenom hur befängt det hela är då, och eftersom det inte heller är lika aktuellt att poängtera det i år så låter jag bli (nästan). Ni kan läsa varför Earth Hour är bullcrap (som aktiv handling) i det inlägget som sagt.

Slogans och annat
ändrades i år till att man skulle "rösta på miljön". Hela poängen lades alltså istället på att genomföra en manifestation för förändring inför klimatkongressen i Köpenhamn i år... Läs det en gång till. De vill uppmana politiker som genomför en klimatkongress att ta allvarligt på klimatförändringar. Personligen tycker jag det känns aningen overkill, men okej. Det är fortfarande oerhört mycket vettigare än förra årets Earth Hour då målet var att spara in på utsläppt koldioxid (haha). Det är i år alltså istället ett... acceptabelt mål, även om jag som sagt fortfarande tycker det verkar helt onödigt.

Måste tillägga att diskussionerna runtomkring nätet har gett precis lika roliga inlägg av puckade människor som förra året. Numera klassikern "jag använder faktiskt en bärbar dator med WiFi just nu..! (21:03) " återkom ideligen! Hehehe. Det var alltså oerhört många som själva inte fattade varför de skulle med över huvud taget, och gick på förra årets själv-scam, igen! (För att inte nämna det störda i att under tron att man sparar på miljön genom att inte ha lamporna tända en timme, samtidigt sitter med en laptop i full gång.)

Jag har försökt ta reda på siffrorna för elförbrukningen i år oxå, men inte kommit över dem än. När jag gör det editerar jag givetvis det här inlägget.

ATTENTION: No actual difference in total amount of produced energy will occur when turning your lights off for an hour. - No shit!


" A little knowledge is a dangerous thing,
but it's not one half as bad as a lot of ignorance. "
- Granny Weatherwax

Senare


  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by mannen med den gula hatten 2009-03-30 13:22:46

de borde snarare ha en no CO2 day....