nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Frak!

ÖvrigtPosted by Fredrik 2009-03-23 07:04:57
Battlestar Galactica är slut nu, 4 sesonger av härlig sci-fi utan dess like! Men det är inte därför jag skriver Frak, det är för att sista avsnittet inte höll måttet! Frak oxå!

J
ag är lite besviken, det måste jag erkänna. Det är en så sjukt välgjord serie, inte minst sista avsnittet. Det var blodiga strider, rymdskepp, robotar och allt en sci-fi-nörd vill ha. Det var snygga scener, bra dialog och levande klippt och nästan allt en filmintresserad vill ha. Jag säger nästan, för manus lämnade mig...konfunderad. Jag fattade vad som hände, det var inte det, serien är grym och man rycks med i storyn. Men de lämnade ett av de största mysterierna med hela säsongen obesvarad! For FRAK sake, hur kan dem göra så?? Ska man hitta på själv eller? Då tappar man ju lite av grejen med att se, läsa, höra en berättelse... * Se nedan. Dessutom är jag lite besviken på förklaringen om ursprunget... Jag tolkar det hela som att dem två är en, och följer det hela och påverkar lite grand hos några.** (Försöker att inte spoila något här för er som inte sett serien än men kommer göra det, men om det är så så sluta läs nu).|SPOILER|

*= För er som sett serien pratar jag om Kara som bara försvann - HELT olikt serien att inte ha en förklaring! Visst, dem har väll en halv förklaring, men inte egentligen, dem förklarar inte vad hon är, man ska bara anta att hon är nån sorts ängel, sjukt dåligt.
**= Jag tycker att serien gör en twist i och med sista avsnittet, och det är ju helt ok såklart, men jag gillade att Baltar och Caprica-Six var dissillusionerade och att den gud Cylonsen trodde på var inprogramerad av The Final Five! Det förklarade allting och var så sjukt snyggt ju. Sen plockar dem bort hela den poängen och lägger in en tolkning som liknar A.Romans novell När änglar dör... Visst, det är en bra bok men hör inte hemma i BG, hade jag sagt om jag var producent eller manusförfattare. Det förstör dessutom allt hopp om att jag hade klurat ut hemligheten efter Earth: att alla människor var s.k. cylons egentligen, (utan återuppståndelse men med reproduktion precis som människor var från början) skapade från början av the final five för att mänskligheten skulle kunna leva vidare långt borta efter jorden bombats sönder, (eftersom de inte hade hyperdrives), och att dem nya cylonsarna var skapade av dessa människor efter långt tid när utvecklingen lett till det, så att allt hände igen. Det hoppet levde ända till sista scenerna... Väl på nya jorden kunde de börja om igen, och antagligen skulle allt hända igen igen! Det var ju skitsnyggt! FRAK oxå... Nu förstörde dem allt med ytterligare nån skapare, det blev bara fel tyckte jag. Skit när en sådan grym serie avslutas så olikt sig själv. Allt annat med sista avsnittet var ju dock helt underbart.
|/SPOILER|

Edward James Olmos är numer en av mina favoritskådespelare. (Detta och Blade Runner är nog allt jag sett, och det håller ganska hårt!) Det finns flera, bland annat Olmos roll Admiral Adama, men Ty (Michael Hogan) är nog favoritkaraktären. Serien är fortfarande den bästa jag sett troligtvis, men är som sagt mkt besviken på två grejer i sista avsnittet.

FRAK vad bra serien är, men FRAK vad trist att det slutade som det gjorde.


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Fredrik 2009-03-24 05:59:09

Hmm, nej med "de två" så menade jag inte folken, jag menade personerna, den gud som visades i skepnad av baltar och caprica-six.

Äsch, de har ju cliffhängt sådant där förut, så att man tror att det ska vara något mambojambo och sen har de en naturlig förklaring istället. Det här med Kara är ju bara larvigt. När Michael Hogan såg avsnittet var han tydligen den enda som la till med ett "HAH!" och skakade misstroget på huvudet när det hände...hehe han verkar lika skön som Ty.

Håller med dig om teknologigrejen, verkar inte så smart tycker jag heller. Men jag vet ju inte riktigt vad jag skulle känna efter 4 år i rymden fajtandes mot mördarrobbotar ;) Men det är ändå ett beslut som man kan acceptera tycker jag, till skillna från att de helt går ifrån seriens vana...

Posted by mannen med tre kulor 2009-03-23 23:58:40

Jag älskar verkligen serien också, men är halvbesviken på sista avsnittet som du, men kanske inte riktigt av samma anledning. Det religösa har ju alltid funnits i battlestar, både hos människor och cylons. och i och med att Kara Thrace dog och återuppstod så visste man ju att det skulle bli något hyperreligöst sista avsnitt. Det jag dock är mest tiltad på är att de spred ut sig utan någon teknologi egentligen. och byter sin averagelivstid från 90-100 till 30 igen. Vad tror de? bara för att deras generation inte skapar en stad, så kommer inte deras barn eller barnbarn gå ut och utvecklas åt samma dekadenta håll som sina tidigare förfäder. kasta teknologin åt helvete var ju sjukt, sjukt löjligt.

Det var inte att de två blev en btw. De var de tre. Var ju inte riktigt samma ras. Bara att de hade så pass lika DNA att de kunde para sig, men ändå inte samma.