nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Från en gigant till nästa?

NyheterPosted by Fredrik 2009-03-01 01:55:27
Ingvar Oldsberg kändes när man var liten som väldigt gammal, och därmed dessutom tråkig. Farsans skämt var alltid bra, för de var ju farsans. Andra av samma eller äldre generationer har aldrig vetat vad humor är, tänkte man då.

Sedan dess har även jag upptäckt att det där med humor faktiskt kan överskrida mer än en generation, precis som i det här fallet. Jag tittade på På spåret med föräldrarna när jag var yngre, men aldrig öppet, det var inte så att man snackade i skolan om hur roligt och intressant förra avsnittet var (förutom med likasinnade nära polare, men de var få). De senaste åren däremot, har programmets popularitet exploderat i min och säkert de flestas umgängeskrets. Det beror till hög grad av Ingvar Oldsberg, och när han berättade för Skavlan att han skulle sluta kändes det ganska trist. En del program hör liksom ihop med en viss programledare. Fångarna på fortet dog efter Gunde la av, och Robbinsson blev aldrig detsamma efter Harald Treutiger, även om Anders Lundin gjorde ett lika bra jobb (vill inte ens skriva om när Ashberg tog över! Kanske var programmet redan dött då. Jag drifter iväg här).

MEN, jag kommer även ihåg att Sen kväll med Luuk var något man aldrig missade, även när det började dala i kvallitet, och det berodde på samma sätt av att Christian Luuk var riktigt bra. Därför är det uppfriskande att han kommer ta över På Spåret nu. Kanske finns det ändå hopp för programmet, kanske behöver det inte dö ut. Hittar de en likvärdig ersättare till Björn Hellberg (domaren för den oinsatte) så tror jag definitivt att det går vägen, men det är tveksamt om de gör, så just nu kan man bara hoppas.

Länk till DN-artikeln.Senare!


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Fredrik 2009-04-25 19:09:07

"by Fredrik 2009-03-01 01:55:27" är allt jag har att säga.
Hade sett Ingo vs. Floyd innan dessutom, men ber om ursäkt.

Posted by upprörd 2009-04-21 09:44:51

ingvar! han heter ingvar!