nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Tingsek 24/10 08

MusikPosted by Fredrik 2008-10-26 02:02:09
Konsert med Tingsek på Babel i Malmö ("det nya Lund" är det sagt?) dök lite oväntat upp som alternativ i fredags, och självklart valde jag det framför disk och för dåvarande tråkiga k-beräkningar för projektet (jag ska återkomma till att förklara vad det är jag gör som sagt, har bara inte tagit tag i att göra det än). Så, en kebabpizza och några öl i goda klasskamraters sällskap senare tog vi tåget till malmö och en taxi (vi kunde ha gått jag vet, men konsensus blev ändå taxi) till spelningen. Det var en lika bra konsert som på Mejeriet för 1,5 år sen, men i lite annan tappning.

F
örst trodde vi att vi kommit fel (stället har ändå bytt namn nyligen..."Babel, det nya..." ah, i allafall), för förutom oss själva var det knappt 15 pers där. Men, tydligen var det bara tomt på folk. Trist tyckte jag först, men eftersom att vara positiv är det bästa (näst efter realistisk) för stämningens skull så insåg jag att det kanske gör konserten mer personlig. Det dröste in mer folk precis innan bandet gick på, men jag hade rätt om stämningen, den var på topp och det kändes nästan som en personlig konsert. Tingsek var öppen och glad och verkade gilla faktumet att publiken stod nära och gav respons. En ny konstellation som inledningsvis bestod av honom själv, en trummis (som spelade på elektroniska trummor) och en keyboardist (<- är det ett ord?) gav en mer akustisk men absolut lika bra konsert som med ett fullt band. Det passade liksom ihop med stämningen det oxå.

Blog ImageTingsek 24/10 - 08

I publiken fanns bandmedlemmar och internskämten som ropades ut uppskattades av alla, inklusive undertäcknad, även om ingen förutom dem själva fattade dem. Vi låssades i alla fall. Lite som om man stod i en cirkel på skolgården och varit sjuk i en vecka och av någon anledning inte kunde fråga vad som hänt, men låssades som om man hade. Tingsek bytte gitarrerna mot trummor (akustiska) efter ett tag och trummisen som tydligen var multimusikalisk tog guran. Efter några låtar dök storebror Tingsek upp på scenen och tog basen. Han var bra på sin bas, det måste jag säga. Dem var alla mkt skickliga och spelade som sagt låtarna som om de vore ett fullt band, vilket dem i och för sig nästan var på slutet som sagt. Någon som i alla fall verkade full var orginalbasisten, som alltså satt i publiken. Efter ett tag dök han upp på scenen och sjöng (bra), men sedan dök han till synes oväntat upp igen och började ställa in mickar o.dyl. Det verkade onekligen som han var riktigt sugen på att få vara med, så tingsek den äldre gav honom basen. Misstag. Killen stod och vajade lite fram och tillbaka och tillochmed med hjälp från någon som kunde basgången kunde han inte låtarna som var kvar. Men äh, det gjorde inget, synd att låtarna spelades utan bas såklart, men resten var ändå grymt bra. Folk dansade och var glada, och jag väntar med en aning iver på nästa skiva nu.

Tills vidare/ Fredrik

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Fredrik 2008-11-06 15:12:25

Det är möjligt, sorry, mkt att göra. Till mitt försvar dog mitt bredbandsmodem dock, fixat nu, i skrivandets stund.

Posted by Fröken P. 2008-11-04 20:39:59

Du har nog världens lamaste uppdateringsfrekvens, mannen.