nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Skåne är lungt.

VardagPosted by Fredrik 2008-10-20 00:49:48
Lund, Helsingborg och Malmö, där man lika lite som i Linköping kan säga r men låssas som annat, har i två år bildat min uppfattning om den danska delen av sverige. Jag måste säga att de stora gängbråken, drive-by-skjutningarna och fotbollsfirmakrigen inte synts till. Det var vad jag fick höra om skåne innan jag kom hit. Det händer säkert, och kanske märker jag inte av det för att jag bor i studentstaden där det mesta är frid och fröjd (om man bortser från människor med pluggpanik, och deras problem känns för andra ganska meningslösa och harmlösa) och alla accepteras mer eller mindre. Jag klagar inte, det är inte det, utan kände att jag ville påpeka att det danska sverige inte ligger i smutsen, inte är i katastrof eller ens påväg dit. Malmö har sina så kallade getton, och lägger pengar på västra hamnen där övre medelklassen ska bo istället för att fixa till de nedgångna områdena, så visst finns det problem, men jag tror skåne likt alla andra delar av sverige fungerar, och jag tror vi skulle förlora en del produktivitet om vi grävde bort det.
Kanske är det så att ingen annan känner igen de här förutfattade meningarna som jag upplevt media presenterat för mig (?), men jag ville i vilket fall dementera dem.
Blog Image
Har en del tidsbrist p.g.a. lathet men mest p.g.a. uppgifter som behöver göras enligt tidsplanen för projektet. Kommer med en uppdatering för vad jag egentligen sysslar med här nere inom kort.
/Fredrik

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.