nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Lund, Konsertips & ht08

VardagPosted by Fredrik 2008-08-31 04:44:16
Medan solen försvinner bakom regnmolnet strålar entusiasmen för skolarbete mer och mer, precis som det brukar vara vid terminsstart. Lite nya mappar och böcker inköpta, och i morgon (måndag) börjar 4 nya kurser. Hösten bjuder på en del events i övrigt oxå verkar det som.

Blog ImageMEJERIET i Lund.

Hela terminen i skolan kommer bestå av ett enda stort projekt som man kommer göra i grupp. Tyvärr låter ryktet som att vi inte kommer få välja dessa grupper själva (anledning är enligt samma rykte att fler klarar terminen om dem sätter ihop grupperna, och dem vill ha igenom så många som möjligt, vilket i sig låter helt bisarrt. Man bör ju klara av kurserna i vilken grupp som helst kan man tycka...annars känns det inte riktigt som man är värd det). Ialfl - dem fyra kurserna har alla 'prefixet' Projektarbete i byggprocessen och är; - Ledning - Programarbete, samhällsplanering och gestaltning - Projektering och design - och Produktion, styrning och planering. Alla verkar intressanta och roliga. De två mittersta aningen mer än de två andra och den sista minst så, men endå, fortfarande verkar det som mina typer av kurser, vilket känns bra med tanke på att det vore konstigt annars.


S
ett en hel del bilder på kompisar som får sin nollning nu (knutte verkar ta det oväntat lugnt?), och det känns som igår för mig. Inte för att vår nollning var bra, utan för att 2 år gått så fort. Nu har jag bara det här sista året (+ eventuellt >½ extra eftersom jag varit lat och måste tenta några kurser jag struntat lite i) kvar innan första riktiga examen. Det känns bra. Som det känns nu kommer jag ha energi kvar till att läsa slutsteget och ta en masters oxå. Efter praktikplatsen känns det värt det. De flesta verkar ha en civilexamen och det ger mer från början. Har vägt det där lite fram och tillbaka - man jobbar kanske in den löneskillnaden genom löneförhöjning på två år om man kämpar lite för det, och jag tror inte det kommer vara några problem att få jobb, men läser man fullt ut har man mer kött på benen från början, och man breddar sig mer (genom spetskunskaper, men fler sådana), och det är jag ganska sugen på i allmänhet.

Blog ImageMkt på G i Grottan.

Nog om mig, mer Lund och andra. Kleiner ryktades komma ned på fulltid men det verkar inte bli så nu, så vi får nöja oss med besök. Annars är det som vanligt mkt lkpg-häng här. Alla från Grottan är här igen så vi hade mkt att fira. Gurra (som drar snart) var här (för) en sista omgång dessutom!

Känt lite på nationspubarna nu innan och det är som vanligt - tror inte det kommer bli överdrivet mkt mer häng där i år heller. Det kan ju bli nån gång varannan månad men roligare än så är det inte helt enkelt.

Mejeriet verkar det bli en del bra grejer; Stand-up klubben (10/9 + 12/11) låter bra, Jason Mraz (26/9) spelar snart (antagligen sin one-hit-wonder och inte så mkt mer att bjuda på) & är utsålt, dvs ska jag inte köa för på-platsbiljett. Håkan Hellström (27/9) tar 350 spänn vilket jag bara skulle betala för band jag verkligen lyssnar på, även om jag hört att det brukar vara bra drag, lite sköna jazzklubbar ser det ut som, och i oktober kommer Hellacopters (14/10) , och The Pink Floyd Project (16/10)- nice. De lyckliga kompisarna (23/10) visste jag inte fanns fortfarande men tydligen. Modwai (3/11) har jag inte lyssnat på förut men verkar vara grymt duktiga - instrumentalt, men det kan vara bra. My Morning Jacket (7/11) kan bli en bra konsert oxå tror jag. Har aldrig varit på en dålig MillenColin (20/12) konsert (2 st) oavsett hur old-school folk någon annan tycker att det är, för mig är det nostalgi, så det lär bli bra.

/Vaknar inte alltid till ett nytt dygn - Fredrik

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Fredrik 2008-09-26 23:11:50

njae, det tycker jag inte, men jag tycker du ska ta dig ned hit, punkt.

Posted by Andreas 2008-09-17 21:11:31

Hörde det ryktas om en punch fest? ska man ta sig ner till den kanske?

Posted by Fräcka Fröken 2008-08-31 11:54:23

WHAT! Spelar Jason Mraz i Lund nästa månad! Jag ÄLSKAR Jason Mraz. Han har gjort så mycket bra musik! Sätt på en skiva av honom när som helst och du blir på strålande humör! "I'm yours" är inte på långa vägar den bästa. Du borde lyssna lite extra på "Butterfly" och "Geek in the Pink" de är två av hans låtar som jag på rak arm kommer på, men det finns så många bra låtar av Jason att jag inte hunnit lyssna igenom dem alla ännu.

Hmmm kanske dags för mig och Pacman att bege oss ner till Lund den 26:e...