nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

The Dark Knight

FilmPosted by Fredrik 2008-07-27 00:29:59
Titel.......The Dark Knight
Sedd......27/7 08
Var........SF Linköping
Tid.........152 min
Genre....Drama / Action / Comic book

Blog Image
Å
rets film. Jag tror inte att jag kommer ångra mig, och jag tror inte att en bättre film kommer ut innan nyår. Att Heath dog under efterproduktionen (dvs gjorde klart hela filmen, för er som trodde något annat) färgar inte vad jag tycker heller.

Jokern har dock aldrig varit vidrigare och mer väl personifierad. Han gör en naturligt träffsäker insats, och även om Jack Nicholson är jokern-för-länge-sen, är Ledger defenitivt Jokern nu. Bara skådespelarnas insatster gör det faktiskt värt att se filmen. Kanske inte alla - Gyllenhaal är inte dålig (och hon är så långt man orkar räkna ggr bättre än scientolog-kate i ettan) men hon varken höjer eller sänker den. Bruce Wayne (Bale) får mindre utrymme i den här, men det han får är välskrivet och mörkt och han gör det lika bra som i Begins. Harvey Dents (Eckhart) fulla roll är inte lika utvecklad vilket är trist, det är tråkigt att slösa bort all potential karaktären håller redan nu tycker jag. Hans smink däremot, är sjukt snyggt...ofattbart snyggt.

Utöver det: Förra filmen var ett måste i hyllan när den kom, och det är inte ofta tvåan är bättre, men The Dark Knight utklassar ettan i många scener. Det är mindre ninja (vilket i sig är synd men leder fram till) mer psyk och mer mörkt tänk. Vi visste att Batman kunde vara grymt töntig (och det gillade vi, men tröttnade snabbt) och vi vet att Batman kan vara häftig men tuffa one-liners och explosioner (samma där till viss grad), men den här mörka sidan som vi fick börja se i Begins (som bara ytterst lite rörts i de gamla filmerna), visste jag inte kunde vara så...utvecklad. Ni som läst seriena kanske visste, men det har inte jag. Det är lätt en 4:a och jag tror inte det kommer svalna. Se den.

Blog Image
Blog Image  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Fredrik 2008-10-06 01:47:06

det är min åsikt ja :)

Posted by tisdagsfyllan 2008-09-09 14:37:39

Haha. Fyra.. hassel?