nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Uppdat.

VardagPosted by Fredrik 2008-05-14 23:04:10
Oj, det var ett tag sedan nu. Fick höra att det inte var några nya inlägg på länge och att dem som fanns var för långa eller tråkiga för att läsa. Jag antar att känslorna som svallade av bitvis ilska mot diverse saker och bitvis bara tomt prat svalnade efter en stund och bloggen fick en del mer seriösa - om än lika svagt skrivna språkmässigt - inlägg. Och seriösa saker är bara kul om någon skriver dem väl. Jag ska göra mitt bästa för att hålla fanan högt. (Såg på extream home makeover home edition föresten, och den amerikanska flaggan hyllades något oerhört... en del rycker säkert på axlarna nu - inget nytt i solen där - och det stämmer ju, men just den där dyrkan av symbolen i sig har jag svårt att förstå, jag ska fråga någon amerikan varför det är så och återkomma angående det nån gång. </Sidospår>)

Sommaren:
Var på intervju idag på en konsultfirma som heter Ramböll. Ett oerhört attraktivt företag måste jag säga. Efter lite strul i växlarna som inte direkt berodde på någons misstag, kom min ansökan fram och jag fick komma på intervju på plats till slut - i Västra Hamnen i Malmö. Det var en avslappnad stämmning på kontoret, och intervjun var riktigt bra - en lugn och appropå- inställning till presentationen av företaget och lite hur situationen i sommar ser ut, om det går att ordna fram en praktikplats (de har redan anställt två praktikanter, då min ansökan kom in sent som sagt, men ändå visar dem intresse tillbaka vilket ger mig en oerhört positiv inställning till dem) vilket verkade ganska positivt. Det verkar handla om att rita konstruktioner och över huvud taget få känna lite på kontoret. Vore riktigt roligt att få in en fot. Nu har jag iallafall fått kontakten och en tå in.

Nu:
Vad har mer hänt? Tentorna är på intåg: Geoteknik (rolig kurs) och Linjär Algebra. Det ska nog gå vägen tror jag. Hårda 1,5 vecka framför mig bara.

Var hemma i linköping ch besökte syrran och barnen - alltid lika roligt! Var med mamma och pappa på landet - alltid lika skönt! Och med Märtas familj och tillbehör på deras land - alltid lika roligt det med!
Så en bra långhelg efter valborg. Ang. valborg hade jag kul, vi satt i parken som förra året, spelade amerikansk fotboll och träffade någon som skulle kunnat vara min lillebror. (Inte biologiskt då)

Annat:
På politiska scenen har det inte hänt mer än vanligt och inget nämnvärt i mitt intresse; förutom ett lagförslag om rätt att inte lära ut evolutionen i skolan som tidigare gått igenom senaten i Florida men som stoppades när det skulle klubbas igenom efter det. Riktigt tur denna gång då det inte var sakfrågan som stoppade det hela, utan tvist om hur förslaget var skrivet! En mörk dag i usa:s sorgliga historia om nästa lika patetiskt identiska förslag klubbas igenom nästa gång. (De skriver alltid om det som om det vore ett helt nytt förslag, "döljer" det bland massa skitsnack om "intelektuell frihet" (vilket inte har med förslagen att göra över huvud taget egentligen) och en massa annat extremt upprörande och förolämpande...) Det är skrämmande. I sevrige hackar alla på alla och det känns som det aldrig händer något jag faktiskt bryr mig om; det där därför jag inte ser mig som politisk, men åsikter har ju alla (nästan).Tills vidare! O, V, V, V, P - svåra bokstäver i alphapet.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mannen med den gula hatten 2008-05-16 19:18:14

Skönt med ett personligt inlägg för en gång skull...jag menar inte att de andra inläggen inte var personliga, snarare att detta inlägg faktiskt handlade om dig, kul läsning för den som inte träffar på unge herr Hasselqvist så ofta, eller hör hur han mår.
Håll i hatten så klarar du av tentorna, så synns vi senare i sommar.

Posted by Fräcka fröken 2008-05-15 22:37:57

Ah, äntligen uppdatering!

Kul att höra att intervjun gick bra.