nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

I Am Legend

FilmPosted by Fredrik 2008-01-13 11:57:50
Titel........I Am Legend
Sedd.......9/1 08
Var.........Hemma
Speltid...101 min
Genre.....Drama / X


Blog Image

Sen eftermiddagar med mellis och Fresh Prince har jag alltid tyckt bra om Will Smith, och ska jag åsidosätta affektionen till nostalgin är han numer en bra skådespelare, säga vad ni vill. Jag visste ingenting om filmen när jag såg den, och jag rekomenderar att ni har samma utgångspunkt när ni ser den, för det tycker jag att ni ska. (Därför har jag satt ett "X" istället för att skriva andra genrer den kan klassas som där uppe ^).

Det blir svårt att skriva vad jag tyckte utan att skriva vad som händer i filmen, men jag ska försöka:
Jag tycker Will Smith gör sin bästa prestation på film hittils. Det är mycket monolog och den är riktigt bra. I övrigt är storyn i tiden utan att vara för uttjatad, mycket liknanade bakgrundstorys har gjorts, men inte som denna. Fotot är snyggt, men inget överfansy, och det behövs inte heller. Man hade kanske önskat att hela filmen var så snyggt fotad som affichen här ovan, men kanske hade det tagit lite udden av filmen endå. Vad gäller fotot i form av vinklar och panoreringar är det riktigt snyggt. Kanske är slutet inte så starkt som det kunde varit, men antar att det fungerar i alla fall...efter lite tid mellan att ha sett filmen och ventilerat tankarna med andra inser jag att sista delen av filmen faktiskt inte ens funkar så bra...troligvis var jag så uppspelt över hur bra filmen var de första 45 att jag var aningen blind. Den mkt svaga 4:an jag satte tidigare sänks till en rak 3:a lite skamset från min sida.

Jag vill inte säga mer, men rekomenderar den.

Blog Image

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Fredrik 2008-01-15 17:53:38

hehe. din liknelse på slutet är något jag inte kan föreställa mig hur det känns riktigt...
Vet du vad ordet slentrian betyder? :)
Vilka karaktärer är det du tycker ska blomma ut? Will är polydimensionell i avseendet att han har flera sidor i sina handlingar, och sen att han inte har en inre konflikt som alla verkar vara tvugna att ha i hollywood annars för att klassas som intressant människa är något jag inte heller ställer mig bakom. Däremot håller jag ju med dig om slutet, men slutet gör inte den här filmen, det är idén och känslan.

Posted by knuttinho 2008-01-15 02:18:26

Fattar inte hur du kan rekommendera den, och samtidigt skända will smith genom att säga att det var hans bästa skådespelarprestation hittills.

Jag såg den, som du, utan några som helst förväntningar, eller utan att veta vad den handla om. Och de första 40 minutrarna av filmen var väldigt bra. Hur snyggt de hade gjort NY fotot, men framförallt hur mycket potential som man tyckte det fanns i filmen. Det känns som det myllrar av sidospår som skulle kunna utvecklas, och karaktärer som borde blomma ut. Istället blir allt slentrian. Karaktärerna (ja, även will) förblir endimensionell filmen igenom. de sista 50minsen känns som en vanlig random zombierulle med en budget på några $100k. Och inte som det var, år 2007s dyraste eller näst dyraste film.

Jag kände mig som en gammal hora som fått med sig en fin viril yngling hem men han hann komma innan han byxorna ens var uppknäppta. PLUS att han inte hade några pengar med sig.