nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

YouTube | CNN i republikanernas anda

PolitikPosted by Fredrik 2007-12-15 18:26:54
Det var ju ett tag sedan jag skrev om demokraternas YouTube-debatt, och republikanernas kom inte långt efter, men den såg jag inte live. Jag hade tänkt att följa upp med den här kort efter den första, men det hela föll i sanden. Nu kollade jag igenom ungefär halva häromdagen och började skriva en del kommentarer, men till slut pallade jag inte mer, mitt tålamod med dem tog slut.

Vilken vettig människa svarar: "A counrty that cannot protect it's borders will not remain a counrty very long" på frågan (Ungefär översatt): "Ska dem som vill komma in i landet lagligt och uppfyller alla krav få göra det?"... samma idiot (ska googla hans namn snart) trashade den enda semivettiga kandidaten republikanerna har, Giulliani,
för att han tillåtit illegala invandrares barn få chansen till samma stipendium som alla deras klasskamrater hade chansen att få. Kraven var som vanligt bra betyg, inga arresteringar, inga drogproblem o.s.v. Idioten tyckte att det var att ge privilegier, att belöna, illegala invandrare framför "our own gods children" (<- en återkommande fras sitället för att bara säga barn/ungdommar för övrigt). Han fick förklarat för sig hur det låg till och fattade fortfarande inte utan drog fram argumentet att barnen till deras militärveteraner istället skulle få dem privilegierna (som alltså ens inte var ett privilegium...bl.a. därav mitt smeknamn "idioten"). (Googlade idiotens namn nu - Romney heter han och är bland de trögaste offentliga personer jag sett)

I alla fall, det mesta fokuserades kring att de olika kandidaterna smutskastade varandra, och på märkliga sätt försökte framstå som extrem mkt bättre än de andra. Vad de troligen missar är att de förhoppningsvis inte finns en chans i världen att någon av dem vinner det här valet. Jag skulle känna oerhörd sympati för mina vänner i usa om republikanerna vinner igen...

Sorligt nog finns det många anti-tänkande mäniskor i usa, som verkar tycka att ens ett förslag om test för att få använda vapen är mot deras rätt som människor, att de är mot abort & för dödstraff, att de inte verkar veta vad deras religion (som de är fanatiska över) säger o.s.v. I stort tycker jag republikanerna, än extremt mycket värre än Sveriges politiker i åsikter, samtidigt använder sig av samma värdelösa taktiker som våra stackare använder... Om någon republikan är vettig är Giuliani det, men han lär ju knappast få deras röster, kanske snor han några från demokraterna som ligger mer mot mitten, men dem är lika illa som republikanerna själva... vi får se hur det går, men hoppas för allas skull att det inte blir ett nytt korståg i vilket fall.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.