nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Hopp för u.s.a.?

PolitikPosted by Fredrik 2007-07-26 16:50:49
Nu har något hänt på den politiska scenen igen. Det är inte ofta jag skriver eller bryr mig om vad politiker säger - det är ofta bara skitsnack ändå - men häromkvällen kollade jag på CNN, och fastnade framför tvn.

Det var demokraternas del av 'YouTube-hypen som blivit del av debatten' (jag vet inte vad de kallar det själva, säkert nåt mycket mer fyndigt) som sändes. Det är två delar i ett YouTube/CNN projekt (tillsammans med nån mer part som jag inte kommer ihåg) som går ut på att kandidaterna till posten som president i usa får stå på rad bakom varsitt podium och svara på frågor folk skickat in genom YouTube till dem. På så vis kan de inte riktigt förbereda sig på vad debatten kommer att handla om, och det verkar som alla frågor som valts ut varit dolda för kandidaterna innan sändningen eller något dylikt. Jag måste säga att jag gillar verkligen konceptet - det var intressant och jag tittade på programmet länge - dock inte hela för det höll på hela natten tror jag.


Blog Image
Den här gången var det som sagt bara demokraterna som stod där uppe, när nästa del med republikanerna sänds vet jag inte, ska kolla upp och editera senare här angående det. Jag måste säga att anledningen till att jag fortsatte titta var att jag hörde saker som jag aldrig hört en amerikansk politiker säga förut:
Separation av stat och religion- i både tanke, retorik, och agerande(!).
Vettiga förslag på hur de ska ut ur Irak- inte bara "Ja vi måste ut, njuu" / "Nej, vi måste stanna och försvara vår frihet!" (<-obs! inga egna åsikter insinuerade. Men lugn, dem kommer också nån gång). Återigen- hurvida nån kandidat var kristen eller ej verkade oväsentligt för dem (de ~4 alltså, trots att de flesta av dem ändå påpekade vilken tro han/hon utövade) och rationellt tänkande skulle istället avgöra saker, istället för hänvisningar till bibeln eller någon annan bok.'

Lite av frågorna och svaren kan du kolla på You&Tube (länkar några här, här, här, här, och här.... & här. Nästan alla frågor hittar du annars här.)

...Oj, eller hur? Det verkar som de faktiskt har en chans att reparera ignoransen, antitänkandet och nonchalansen som annars verkar väldigt utspritt där borta. Sen att man samtidigt får höra dagen efter att en kreationist blivit utvald till 'State Board of Education' i Texas får en ju att börja tveka igen, men kanske kan den av dem som (förhoppningsvis) blir vald till president göra något åt sådana saker.

Av kandidaterna bland demokraterna fanns det utöver de ~4 som verkar vettiga även: En arg farbror (<länk, se en bit in) som mest verkade vara sur över att de andra hade mer pengar till sina kampanjer (kanske ligger något i det dock, vad vet jag), en annan gubbe som var väldigt stödd av/stödde i sin tur vapen- entusiasterna och deras rätt att behålla sina automatvapen för skojs skull (medan de andra som jag inkluderar i de ~4, kallade dem för sjuka i huvudet istället), se det här, och någon mer som verkade vara mot abort (kan ha missuppfattat det, men tror inte det). Nu var det såhär att alla fick inte lika mycket tid att svara på frågor, men det motsäger inte vilka som sa saker som...eh, var fel, och de som sa vettiga saker.

I alla fall, som sagt, det kan finnas hopp för US. Håller du med?

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Fredrik 2007-07-26 23:19:52

Jag förstår inte vad du pratar om :D
Någon kommentar till innehållet hemvändarvändaren? :)

Posted by hemvändarvändaren 2007-07-26 22:35:01

csn är de svenska byråkratihororna, cnn är tvkanalen.