nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Transformers (Ny kategori)

FilmPosted by Fredrik 2007-07-05 02:26:44
Eftersom det känns en aning glest här ibland har jag lagt till en ny kategori, dvs den här - Film. Det blir inte svårt att ana vad som kommer fylla denna Kategori.
____________________________________________________________________

Titel........Transformers
Sedd.......4/7 07
Var......
...SF Filmstaden (Linköping)
Speltid...144 min
Genre
.....Action/Adventure

Blog ImageBlog ImageBilderna här är lite suddiga, men ses bäst på IMDB, eller på den officiella hemdsidan. Vad jag vill säga är att det här är bland det, om inte det snyggaste animerade jag sett på film. Bara en preshow för ett NVIDA grafikkort har lyckats imponera mig mer. Om någon har något annat, video eller bild som är grymt snyggt skriv gärna en kommentar och tipsa! (klicka på understrykningarna ovan för länkar)

Vad gäller filmen i sig gick jag in med inställningen att storyn troligtvis skulle vara värdelös men att effecterna skulle äga det mesta (<eftersom jag sett trailern innan visste jag att den skulle va snygg). Jag hade fel.

Inte om effekterna, men om storyn. Jag är mycket imponerad av vad de lyckats åstadkomma med tanke på vad de hade att jobba med. Transformerskonceptet kändes som en svår macka att bre till en publik som gillar realistisk animation, eller för den delen resten av publiken. Klyschor och dåliga förklaringar väntades, men storyn håller faktiskt helt ok. Man får acceptera det som sägs såklart, men gör man det håller den absolut. En del fel finns såklart:
***EV. liten SPOILER FÖLJER***
Som Knutte påpekade efter filmen - varför slåss de i stan? ingen förklaring ges.
En hel del av de saker de säger stämmer inte - rymdsonden är t.ex. Europeisk och inte NASAs, dessutom hade den inga hjul som i filmen. (sjukt att få namnet rätt och inte resten...)
Mkt av vetenskapssnacket är bullshit, även om man går med på att det är saker vi inte upptäckt stämmer inte mkt av det de säger om t.ex. gravitation och magnetism. Det är synd, för det är såå lätt att fixa för dem... deras story hade funkat endå. Troligtvis beror det på att det inte spelar så stor roll för dem, så de gissar lite.(?!) :)

Allt som allt tyckte jag ändå att alla effekter, vad jag sa om storyn, plus att castingen är sjukt bra (Josh Duhamel (-Las Vegas, -Ed), Amaury Nolasco (-Prison Break) och Tyrese Gibson (-2 Fast 2 Furious) som militärer, John Turturro (- Monk, - Secret Window, - Mr. Deeds) som hemlig agent, Anthony Anderson (-Me, Myself & Irene, - Scary Movie (3+4)) som hacker, och Shia LaBeouf (-Disturbia (släpps snart)) i huvudrollen, bland andra), gör att filmen klättrar betydligt högre upp i betygsskalan än jag hade tippat innan. Jag ger den en mycket stark 3, på gränsen till 4! Eftersom jag just sett den kommer kanske betyget svalna av lite, men defenitivt en stark 3. Det är svårt att beskriva hur snygg den är...

Om ni vet vad jag brukar sätta för betyg på filmer förstår ni att jag tyckte om den här filmen skarpt.


Blog Image


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.