nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

6:e feb 007 och ny konsert

MusikPosted by Fredrik 2007-02-12 16:57:24
Ytterligare en konsert i present! Med förra veckans Tingsek, och denna veckans Laleh, är jag helt nöjd med konserterna här i Lund hittils.
Anledningen till all denna bra livemusik är såklart att jag o Bobban Marley fyllde år i tisdags. Fick biljetter till båda konserterna av Märta såklart, en rakapparat av MoP och chokladhjärtan av tjejerna i klassen (svårt att vara jag den dagen).

Två stycken mycket bra konserter- men Laleh var ändå klart bäst.
Skönt att vara helt rakad på hakan för första gången sen lumpen med ny rakapparat.
Godis är alltid gott, i form av hjärtan värmer det extra.
Fick dessutom tårta och frukost på sängen och jättefina blommor...envy envy?

Laleh var charmig, sprallig, varmt välkomnande och visade stort hjärta och själ i sitt framträdande. Hon fick mig att vilja köpa hennes skiva och det har inte många band/arktister lyckats med! Jag tycker om Laleh mkt.

Nedan följer lite videos och bilder! (om det GÅR att ladda upp någonting nu äntligen, annars kommer det senare, editerat in här) :) Mkt nöje!

Blog Image
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Något annat mkt viktigt jag måste ta upp för min egen skull!!!!:
Det är lustigt att de människor som alltid uppför sig sämst/ är minst uppfostrade, är äldre människor! (Jag reserverar mig nu för att använda väldigt fula ord, så läs inte vidare i det här stycket om du inte tycker om fula ord.)
Jag och Märta tog de absolut bästa två platserna inne på mejeriet, där man både kan sitta ned och ta det lugnt, samtidigt som man ser hela scenen, utan någon som stör en- trodde vi ja!
En gubbjävel (man är bara gubbjävel om man förtjänar att kallas det- oav. ålder) och en kärring (samma där) på cirka 50 år ställde sig bakom oss innan konserten började. Eftersom vi satt ned antog säkert de tröga jävlarna att det var helt ok att ställa sig på minsta möjliga avstånd från våra stolsryggar. Självklart råkade de stöta till oss där vi satt upprepade gånger- och de ber inte ens om ursäkt de ouppfostrade aldrig-haft-några-riktiga-vänner-för-att-de-är-dumma-i-huvudet-gammlingarna! Jag gav dem halvomvändningen en gång (ref. Seinfeld) och helomvändningen ett flertal gånger. Till saken hör att när konserten väl började stod de lutade över oss stundtals för att se bättre, och dessutom klämde gubben sig in mellan min stol och väggen (ca 0,4 meter) så att han skulle se mininalt bättre men störa mig maximalt. Svensk som jag är tryckte jag då bara stolen lite extra hårt, (med all min kraft) bakot så att han skulle fatta vinkeln: "Du är en idiot gubbjävel! Sluta störa mig". Men det gjorde han inte, han bara gnydde lite.
Dessutom, stod det en back med scengrejer under min stol som tydligen var ivägen för dem (!!!no shit, man ska inte stå där din tappade oförskämda 6åring till gubbjävel, och du ser inte bättre ändå, så sluta klaga på att det är för mkt rök och vad inte, eller att nötterna smakar lite konstigt, eller varför folk hoppar framme vid scenen till låtarna!!! FÖR I HELEVETE! Det är en konsert! Välj mellan att röja vid scenen, eller sitt/stå still en bit bort och var tyst! (ref. livet)).
De är trots allt äldre och man vill visa lite värdighet själv, så Battle of the silent pågick som sagt ett tag, men när de hade stött till mig en gång för mkt klarade jag inte mer: jag skulle precis säga till dem djävulskt skarpt att 'NI STÖR OSS, var tysta!, börja uppföra er med lite tanke på andra människor och ta 1 steg tillbaka så vi slipper ha er tryckta mot oss!!!', utan att missa något av konserten själv.
- då hörde jag som en skänk från ovan orden: "Jag går nog nu, och kör fram bilen, så slipper vi kön" HAHAHAHAHAHA, jaaa! ja gå du din jävla idot tänkte jag! Han trodde han var riktigt klurig där idioten, eheheh. En sån typisk komentar dessutom, jag njöt inombords. Bandet hade nämligen sagt att detta var sista låten, och idioterna till skämt är för tröga för att fatta att konserten inte är slut i och med det - så de gick faktiskt!! Woohooo! SÅ skönt att slippa dem resten av konserten och att de missade ungefär halva konserten var en av de absoluta höjdpunkterna om man helt bortser från konserten i sig såklart :D Trots att de var jävliga som få lyckades jag njuta av en underbart bra konsert. :D
______________________________________________________________________
(Nu kan du som är känslig för fula ord läsa igen). Suck,,,,som sagt sammanfattningsvis av min avreagering ovanför är att:
1- ***Gamlingar tror att de har någon sorts förtur på att ha de bästa platserna, trots att de klagar som andra småbarn över att det är kallt att köa, nötterna smakar illa o.sv.

2- ****Gamlingar är de minst hövliga, mest oförskämda, minst uppfostrade människorna som existerar, och blir jag sådan någon dag vill jag att någon gör slut på mitt lidande.

3- Jag reagerar ofta inte alls starkt på saker och ting- håller mig för det mesta lugn (jag vill tro att det är så i alla fall), men människor som är idioter kan troligtvis bli min undergång för någongång kommer det vara fel idiot, dem är så många.

4- Det är skönt att avreagera sig, och tur att man inte släpper hämningarna ibland.

***= Def. Gamling i sammanhanget- är någon som är 35 år eller äldre, och beter sig som ett härke bland folk. Någon som tappat (om de någonsin haft) förmågan att tänka på andra än sig själva.
[Alltså betyder inte ålder särskillt mkt i sammanhanget, det finns såklart väldigt många 50åringar som absolut vet hur man beter sig, skildnaden är bara att det märks tydligare hos en vuxen än hos ett barn om man inte kan bete sig bland folk, vilket är sorgligt att uppleva.]


over and out.
Nu blir det första matchen i korpserien!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by eskilstuna 2007-02-16 20:35:08

hej! jag har fått jobb på ett demensboende i Hällby, för gamla! ( och ett till, typ samma sak ) Ska bli spännande! Kul med live musik!, ja och syster Emy ska på Timbuktu 9 mars! ska bli soft !. Och på måndag och mamma och jag till Oslo!! hur går plugget?! Hare så bra !!

Posted by Axel 2007-02-16 14:41:15

Såg Laleh på Debaser i Stockholm...en alldeles fantastisk spelning. Det är få artister som kan spetsa till alla låtar jämför med skivorna på en konsert, men lovely Laleh lyckades. Bäst på Debaser var Storebror och Hideaway. Den sistnämnda var halt magisk och hon var helt tagen efteråt.

Var inte så bitter över gamla människor. Du får sluta sitte ned på konserter helt enkelt... :)