nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Mycket Märkligt: u.s.a

NyheterPosted by Fredrik 2009-09-16 16:57:28
Rent allmänt är det ganska mycket märkligt som sker varje dag både hemma och utomlands tycker jag.

I New Yersey spelas tydligen låten "God bless America" innan varje minor league (som div.1) - match i baseboll. Märkligt i sig kan man tycka att just den låten spelas, varför inte nationalsången om någon låt? I alla fall, vad som är ännu märkligare är vad som hände 3 tonåringar som hade fått tag på bästa platserna till en match i New Yersey den 29 juni. Låten började spelas och alla ställde sig upp (återigen mycket märkligt, det är inte ens nationalsången som sagt...) utom de tre tonåringarna. De kände helt enkelt inte för att stå upp. Misstag tyvärr. De blev utkastade och utskällda av ägaren till stadion. "Va? Det måste ha varit en nitisk fundamentalist det där, det kan ju inte vara en vanlig reaktion att slänga ut någon bara för att de inte står upp när en kristen låt spelas innan en match..." tänker du kanske nu. Delvis är det sant, även om han - Cetnar heter han - inte riktigt erkänner hela förloppet:

Citerat från nyhetsartikeln på AOL News:
Cetnar acknowledged the boys were asked to leave but declined to say why. He also has denied making some statements attributed to him in the lawsuit.
"Nobody sits during the singing of 'God Bless America' in my stadium," the lawsuit quotes Cetnar as saying. "Now the get the (expletive) out of here."

Cetnar denied saying that: "Never, never did that ever happen."Vad som inte är sant är att det inte skulle vara en vanlig reaktion i U.S.A. Efter jag hade läst om det hela tänkte jag precis lika dant - "Äh, isolerad händelse, man hör bara talas om idioterna (fundamentalisterna) och inte om alla andra som tyckte det var fel att slänga ut grabbarna" - men, då klickade jag på omröstningen i anslutning till artikeln:

Do you think sitting during 'God Bless America' merits getting kicked out of a stadium?

52 % har svarat ja. Fantastiskt... Det är ingen liten omröstningen heller. Det är inga 1000 personer som röstat på aftonbladet, det är 223,091 stycken som röstat. Det, är inte bara märkligt, det är helt stört. "Free religion" my ass u.s.a. Man får ju komma ihåg att de som röstat till stor del är folk som verkligen bryr sig om grejen, och många som hade röstat nej kanske tycker att ens ställa frågan är larvigt, men när det är 50 % av 200 000 personer som svarar ja på den frågan är det nog ganska stor chans att det verkligen speglar inställningen.Grabbarna har fått många hotbrev från folk som säger att de vill döda dem och så vidare... Det hela utspelar sig alltså i en stadsdel av New Yersey, där det tydligen finns en hel del osäkerhet gällande vad som är ok och vad som är jävligt märkligt.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.