nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Stjärnor

Vetenskap & TeknikPosted by Fredrik 2009-08-08 02:23:21
... är stora bollar av gas som brinner miljoners mil härifrån. Men med ett teleskop ser man dem ju i alla fall bättre. Har velat ha ett ganska länge nu, men inte haft råd eftersom de som är någorlunda skarpa med hög förstoring är så fruktansvärt dyra. Men, tydligen är det internationella astronomiåret i år (!) och i samband med det har International Astronomical Union's Galileoscope task group och the American Astronomical Society's Telescope Kits & Optics (med hjälp av Astronomical Society of the Pacific) genom sponsring av ännu fler, tillverkat ett budget-teleskop som presterar riktigt bra: Galileoscope. Passande namn, med tanke på att:

The General Assembly of the United Nations has designated 2009 as the International Year of Astronomy (IYA2009) to commemorate the 400th anniversary of Galileo’s first astronomical observations through a telescope.

Jag är ju inte mycket för reklam över huvud taget, men det här gör jag gratis: Det kostar inte mer än 210 kronor, inklusive frakt, vilket är helt fantasiskt, tycker jag som fattig student. Det är faktiskt helt sjukt billigt. Jag har en polare (två snart) som köpt ett och raporterar att det fungerar utmärkt. Trots ont om pengar den här månaden var jag därför tvungen att beställa ett. Än kan jag ju inte rekomendera det personligen, men har stora förhoppningar om att kunna göra det om 3-4 veckor.På återseende!


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.