nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Yrken jag skulle klara bättre än de som utövar dem: TV-Sportproducent

TVPosted by Fredrik 2009-05-09 21:24:46
GUIF riktigt nära en seger i SM-finalen... Trist med förlust, men kanske tristare ändå känns det att sportproducenter på TV aldrig lyckas med sin uppgift.

Det är nästan skrattretande hur värdelös någon kan vara på en sådan simpel uppgift. Jag säger inte att det är världens lättaste jobb, men absolut ett av de lättaste.
Scenario: 24-24, slutminuterna kvar i en oerhört hård och spännande handbollsfinal. En monsterräddning sker och kontring uppstår! Som producent har du egentligen bara två alternativ:

1 - Fortsätt visa den spännande matchen och den kanske avgörande kontringen.
2 - Klipp till en helt orelevant bild för att visa din icke existerande känsla för sporten och stämningen i hallen (t.ex. målvaktens ansikte, tränarens ansikte, en ful unges ansikte på läktaren eller varför inte reaktionerna på bänken hos något av lagen)

Personligen hade mitt val varit nr.1 varje gång. Det andra kan klippas in när tillfälle ges, t.ex. efter matchen i sluttexterna, eller möjligtvis i halvlek eller time-out. Om det är garanterat att bollen kommer vara ur spel den tid det tar att spela upp reprisen eller den meningslösa bilden på publiken skulle det möjligtvis vara ok - men troligen inte, eftersom vad som sker just nu är anledningen till att man vill se matchen. Annars kan man ju lika gärna kolla resulatet på text-tv och kolla in highlightsen på sporten senare. INGEN människa som verkligen bryr sig om hur matchen går bryr sig mer om att se någons förbannade reaktion till följd av vad som händer!

Matchen får 5/5 nötter, producenterna som vanligt 0/5 nötter.


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.