nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Tripp och konsert

MusikPosted by Fredrik 2007-02-05 01:43:20
Inte en sån tripp. Var inte fördomsfull. Det var bara på 70-talet alla konserter hade med knark att göra. I alla fall, trippen var till Malmö med micke som behövde nya skor. Som nyskånsk och byggstuderande blev jag tvungen att ta en närmare titt på vridna torson, så vi köpte batterier till kameran, vilka givetvis inte kommer laddade i paketet, utan man köper dem för att ladda dem själv (de snåla...). Hann knäppa två snabba foton dock, här ser ni ett av dem:
Blog Image
På kvällen var det dax för att Micke skulle få sin tackmiddag sedan han skjutsa mig till ikea härom veckan helt osjälviskt. Så vi åt den, ett recept hemmifrån med kyckling o paprika, mycket gott. Sen förfestade vi med nån öl eller tre - Lood tog en egen tripp till Tyskland över dagen nämligen - och gick sedan de 200 metrarna till konserthallen Mejeriet där Tingsek spelade. (Allt detta hände igår....förrgår nu btw) Märta har tyvärr blivit sjuk så hon kunde inte följa med, så vi var tvugna att sälja biljetten i kön. Konserten var allt jag hoppats på utom möjligen en gästartist i form av Timbak eller Pepps- det hade varit grymt. Lite videos & bilder följer:
Blog Image
(tydligen funkar inte attachmentfunktionen just nu, vilket är extremt kasst. Antar att jag får lägga upp videos senare i alla fall, editerar denna i fall ni letar efter dem sen.)

Jag tyckte om Tingsek på skiva/mp3, och konserten konstaterade helt enkelt bara att han är en artist att räkna med. Mycket bra och rekomenderas.

Dax o sova, dax o sova. Hets,hets,hets. Sleep tight...don't let the....

  • Comments(1)//nattorg.grattisasien.se/#post11

Möra ben, mör stek

VardagPosted by Fredrik 2007-02-02 01:14:56
Veckan flög iväg. Kan berott på att varken tisdag eller onsdag förgylldes av härliga föreläsningar. Istället satt vi o plugga på AF-borgen här i Lund och hann så mkt mer än vi hade gjort på övningarna som stod på schemat. De andra satt o tog det lugnt, när jag dök upp vid lunch (självklart), så vi drog o käka på östgöta, sen satt vi några timmar och räknade- riktigt produktiva.

Blog Image

I
tisdags följde jag med Peter och Andy på vad jag närmast vill kalla dödsmarchen med reservationen att ingen dog. Det var de första 7,5 kilometrarna jag sprungit på...ok ska inte ljuga nu- flera månader. Peter ångade på och Andy lyckades följa rätt bra, gammal judomästare som han är- till saken hör att han börjat träna judo igen, och därför hängde på Peter. (Vad jag egentligen vill mena på är att jag var asdålig även om det låter som jag försöker komma på ursäkter för varför de var bättre än mig) Vid första riktningsbytet sprack jag av lycka i tron att vi då var halvvägs, men det var vi inte. Man ger inte upp om man är mig och springer, även om det frestade när jag var minst 15 steg bakom de andra två, och när jag tillslut köttade mig ifatt och bad om ursäkt om jag drog ned tempot sa de bara: "näjnäj, det är lugnt, vi kör på bara, men vi tänkte köra intervall nu sista, vad sägs?" Jag hann med att få fram något sorts ljud och ta ett halvt steg innan mina lungor sa: "Njäej Fredrik, inte just nu förstår nu." Så jag skippade intervallerna, och joggade bara på istället, vilket resulterade i att jag hann ifatt de båda framför mig under deras vilojogg, precis lagom till att de spurtade iväg igen. Så fortsatte förnedringen ett tag och jag tänkte att jag var slut som löpare. Till slut kom vi i alla fall fram och jag hade hängt på hela vägen. Med stärkt samvete efter en dag av plugg och träning åt jag två portioner pasta med köttbullar och tog en härlig dush. (Vad nu det är för belöning, just det!- chips o cola till kvällsmål.)

Man kunde tro att sådant självplågeri är engångsföretéelser (per halvår), men nejnej. Idag bar det av igen. Samma sträcka, ungefär samma bild, förutom att Peter i slutet (nån km kvar) denna gång spurtade iväg och aldrig mer sågs till... inte ens i mål- han bara drog iväg utan ett ord och hade säkert dushat färdigt när jag o Andy kom i mål vid P-huset. Dessutom- kände jag mig mkt bättre konditionsmässigt än första ggn. Mkt hade säkerligen att göra med att jag kände till själva sträckan, men endå. Träningsvärken från tisdagens dödsmarch satt kvar när jag började uppvärmningen idag- men inte när jag kom hem och strechade. Möra ben, är dock ingen underdrift.
Nu ska jag sluta gnälla som ett barn med hål i tänderna- jag har ju faktiskt gjort oerhört mkt värre säker, och självömkan hade jag ju inget för har jag ju sagt. SKÖNT! är ordet. Skönt med mjölksyra o lite ÄKTA känsla i benen igen. Som gamla tider då man drack skiten för att det var gott och inget annat!
Målet är springa sträckan utan att vara nämnvärt andfådd på under 38 min innan jag åker tll Linköping i sommar. Det borde gå o fixa tror jag. Vad tror du?

Blev mkt snack om ben nu, och inte så mkt om stek, om något alls- men det får man ta. För dig som blev eggad att läsa p.g.a. steken i titeln kan jag bara säga: otur.

Dax o sova igen, veckorna bara flyger fram.
Sov gott.

Blog ImageRiktigt het nytagen bild på undertecknad som kvällsbonus idag. Grattis.

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post10

Mkt bilder blir det fort...

SkolaPosted by Fredrik 2007-01-30 00:54:37
Har gjort några grejer till skolan & annat. Tänkte visa dem om någon skulle vara intreserad. Mot förmodan måste jag nästan säga, men när man inte gör något allmännt intressant, så som att åka världen runt o se coola bygnader, dricka mjölkdrinkar på en beach, hoppa bungyjump ned för Viktoriafallen eller surfa på 5metersvågor i sydostasien, så måste man ju jobba med det man faktiskt har att visa. Det skulle vara onödigt att ha en blogg utan att skriva eller visa något. Man måste fylla ut lite mellan raderna. Ialfl- Här är lite gamla resultat: (SketchUp 4)
Blog ImageBlog Image
Blog Image
Här är några nyare:
(Den övre är 'Honduras', ett projekt för billiga men schyssta lösningar åt folk utan hus i Honduras efter en orkan. (<-SketchUp 6) (#3 är vår lantstuga 'Skogsgläntan' i Östergötland. Också till en kurs i skolan. #2 är en uppgift i samma kurs som den.)
(<- ADT2007 Nordic Settings)
Blog ImageBlog ImageBlog Image

Som sagt, resa lite igen vore inte helt fel. Pratade med en klasskompis som ska till Japan i sommar idag- fick mig riktigt sugen på att åka dit igen... Målet är lite drömmande att jobba på the bund i Shanghai om några (eller en massa) år. Men sparar man allt man kan till sommaren, och jobbar då, kan man kanske dra iväg en månad nästa år över jul- eller till och med kanske mot slutet av sommaren. Det vore skönt att komma ut igen. Inget fel med att sitta här o plugga heller såklart, men jag saknar det...livet på tåget o sånt. (hardcore va?) Citerar mig själv från grattisasien.se :

"Det är som om hela världen är mitt bostadsområde. Asien är min gata. Jag inser att det säkert låter som nån dålig klysha, men..."

Sen kom någon förklaring till varför det var sant hoppas jag. m..Pffheh...
På tal om det- alla avsnitten av Scrubs efterlyses. Glömt vem jag lånat ut dem till (!damn!) 5 sesonger... Säg till om du har dem. (/visst)

Dax o sova, dax o sova. Gör du redan det är det du som är konstig, inte jag.
peace/F


  • Comments(2)//nattorg.grattisasien.se/#post9

Cover

WebbtipsPosted by Fredrik 2007-01-27 01:50:22
Tack vare min gode vän knuttes logg får du
här en länk till en riktigt bra cover på 'Hey ya!'
Klicka på den, se den, hör den, gilla den.
Blog ImageHär är en bild på min polare Micke. Han blir kändis snart genom Fredrik&Filip.. Respect...

  • Comments(1)//nattorg.grattisasien.se/#post8

26/1-07

VardagPosted by Fredrik 2007-01-27 01:21:57
Då var det fredag igen... Fysik 8-10, hem o slappa, plugga analys med andy o peter 13-15, hem slappa. Kolla nya prison break, slappa. Köpte pizza kolla värdelös tv, spela settlers med de andra i grottan, kolla kass tv, sitter här. Kunde varit en intressant dag, men nej. Kunde ha hängt med gänget till Danmark, men nej, kände inte att jag hade råd:
Köpt ny mobil via blocket. Hade en svart sån innan jag glömde den i en taxi/ blev snodd av en taxichauför i Shanghai förra året. Nu har jag en begagnad sådan igen. Mkt bra. Det behövdes eftersom inte många lyckats få tag på mig via mitt nummer på några veckor sådär.
Vad har mer hänt sen sist? Just det, var i Malmö med Sophia (klasskompis) o köpte jeans o två tröjor på weekdays- cheap monday. Riktigt nöjd. Va? Vädret? Det regnar o snöar om vart annat, så det är riktigt härligt. Passade på att köpa ett album för att sätta in alla bilder i oxå när jag ändå var i malmö. Antar att det finns affärer som säljer album i Lund oxå, men i vilket fall köpte jag det där. Beställde bilder dessutom och har satt in ett 30-tal. Kan va kul o ha säkert.


Utöver det är allt allt betalt denna månad. Fick lite att spara undan dessutom, aldrig fel. Ledssen o säga det, men har dessvärre inget vidare intressant att skriva idag. Det är svårt att hålla någon sånär nivå på skrivandet. Kvallitén skiftar enormt är jag rädd. Skulle knna berätta om två kassa föreläsare, och skulle kunna berätta om CAD-läraren som tror han kan jämföra elever för att sätta betyg (med andra ord är han slut som lärare om han ens någonsin varit någon), men nej, det är helt enkelt inte vidare intressant, så det får vara. Jag lämnar det så, och bjuder på en nostalgibild. God kväll!

Blog Image Ante 20 år.

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post7

Årets Julhälsning

VardagPosted by Fredrik 2006-12-28 15:50:19
(28/12-06)
D
et var dagen innan jul, och man kännde sig precis som vanligt- julen har tappade sin charm för många år sedan. Den har iallfall bytts ut mot en annorlunda. Visst är det roligt att alla barnen skiner när de ser tomten ( eller genomskådad farsan utklädd) och när de öppnar sina nästintill oändligt många paket, men för en själv är det inte lika häftigt med julen längre. Man har gått från "gott med godis, yez jag fick fler paket i år" till "Det viktiga är att träffas, och känna familjens gemenskap". Missförstå mig inte- Det är så man verkligen känner nu, och det är mkt bra. Det är det som är viktigt numer- familjen och vännerna. Ska iväg o träffa massa polare jag inte sett på ett halvår nu snart, mkt viktigt. Något jag märkt nu när man bott 'borta' ett tag- hur perfekt det känns att hänga med gamla polare. Man vet precis var man har dem och det är jävligt skönt.

Årets julhälsning jag erhöll ialfl:
Jag hälsar dig med alla välsignelser en enkel man kan skänka. En god jul till dig och din familj, och må dina dagar vara ljusare än de snöbeklädda bergstoppar som vaktar nepals gränser. Må törsten släckas med must och hungern stillas med julskinka. /KleinerBlog ImageMkt söt Hasselqvistare (Den lilla tänkte jag på. Morfar Lasse är mer mkt stolt och glad tror jag)
Blog Image
OK, bäbisbilder... ja, jag får stå för det, det är det värt.

GOTT NYTT ÅR!

  • Comments(1)//nattorg.grattisasien.se/#post6

För seriöst

VardagPosted by Fredrik 2006-12-21 15:19:11
Nej, nu blev förra inlägget ännu seriösare än det innan, och hela grejen med detta var ju från början att det inte skulle vara seriöst. Men "ångra inget" sa en vis människa en gång, så det är vad jag tänker göra- att inte ångra det. Visst, alla kan läsa här o hit o dit, men av någon anledning tror jag att max 4 personer läst här nånsin utom jag, och efter förra inlägget är jag inte så säker på om någon kanske flytt fältet där med. Vad som spelar roll över huvud taget är inte om någon annan gillar bloggen endå, det som spelar roll är om jag gör det. Det är många tillfällen man kan tänka så, men inte alla. Nu vet jag nog inte varför jag skriver, tappade tråden efter första meningen. Mestadels är det nog är att inte mötas av långa filosofiska utläggningar när man kommer hit. Den som är intresserad kan ju scrolla ned annars.

Snart ska jag hem igen Yes, skönt. Skrev husbygnadstekniktentan igår, den gick mkt bra. Känns bra att avsluta första terminen så. Glad Påsk om vi inte hörs innan dess!
  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post5

Antropomorfism eller determinism?

Nattorg topicPosted by Fredrik 2006-12-10 05:30:11
Det är säkert jättemånga som tror på någon sorts antropomorficerande gud eller något liknande. Jag tror dessutom väldigt många tror på ödet. Ytterligare tror jag att väldigt många förkastar tanken på all form av högre makt eller ordning i universum. Egentligen spelar det ju ingen som helst roll enligt mig, eftersom det endå inte finns något att lära från detta. Jag tror att många religioners sanna budskap är oerhört viktigt att bejaka, åtmindstone en hel del av dem (De som går ut på att helt underkasta sig någon annan människa kanske inte är värda så mycket eftertanke), men vad själva denna högre makt kommer ifrån eller inte, eller om den ens existerar alls, borde inte generera någon som helst debatt eftersom det med all sannolikhet inte spelar någon som helst roll vilket som stämmer eller inte, mer än för den som tror på just den uppfattningen såklart. Det finns helt enkelt inget att lära från hur det gick till när allt en gång skapades, och vad som styr våra liv just nu. Självklart kan det vara intressant att diskutera, även om det inte finns någon direkt mening med att veta om det.

När vi nu ändå är inne på ämnet, skall jag väll kanske lägga fram vad jag tycker verkar vara den sanna versionen av det hela. För att min förklaring ska fungera krävs det att du först medger och accepterar att allting någon gång började med en enda händelse. Det vore dumt att anta något annat. Allting måste ju ha börjat någonstans, och vad vore då bättre än att förutsätta att någonting hände? Du behöver inte tro på big bang, utan kan lika gärna tro på att en gud skapade himlen. Det spelar egentligen ingen roll vad du tror, bara du håller med om att någonting hände. Det borde inte vara så svårt att gå med på.

Ok, någonting hände. Vad jag tror sen är att: 'Every action has a reaction'. Det tror jag också alla ganska enkelt kan hålla med om oavsett vad ni tror på i övrigt. Tänk efter vad jag sa: För varje händelse sker en mothändelse. Sparkar du på en fotboll så kommer den tveklöst flyga frammåt. Jag säger inte att den måste flyga just frammåt, den kan ju lika gärna fara åt sidan, med den rör i alla fall på sig om du sparkar på den. Är du fortfarande med mig? Skulle du ha motargumentet att vinden kanske är jättestark just när du sparkar och det gör att bollen ligger kvar på exakt samma plats har du missat poängen med vad jag försökte säga. Mothändelsen av att du sparkar och att det blåser blir då att bollen ligger still. Är du med mig nu? Bra.

Då så, allting började alltså någon gång, troligtvis med en händelse, och alla händelser beror av andra händelser, oavsett vilka dessa är. Denna första händelse skapade alltså en eller flera andra händelser- det håller du med om? I så fall håller du även med om att dessa nya händelser ledde till ytterligare händelser och dessa i sin tur ledde till ytterligare nya händelser, fler eller lika många som antalet händelser innan. Huvudsaken är att händelserna skedde precis så som de skedde på grund av att händelsen innan ledde till dem under exakta specifika omständigheter. Just , var det exakt runt omkring det som hände, och därför resulterade det i en ny händelse som blev exakt sådär, just på grund av hur allting förehöll sig precis just då när det hände. Det beror alltså efter några händelser inte längre bara på att 'bollen sparkades' så att säga, utan på hur hårt den sparkades, och hur mycket det blåste, och hur hårt fotbollsskona var knutna och hur duktig du som sparkade på den är just på att sparka en boll dit du vill ha den. Med andra ord beror händelser ofta på väldigt många saker, inte bara en.
Men, den där allra första gången. Då var ingenting innan. Det var inte varmt, kallt, ljust, mörkt. Och även om det var det, så var det i alla fall på precis ett sätt. Allting var som det var. Är du med på var jag vill komma med det här tjatet om händelser nu? Just det: Allting beror på den första händelsen. Det var den som fick de andra att hända, och alltså även dem efter det, och så vidare, ända fram till att du sparkade din fotboll framåt. Allting som händer beror på vad som hände innan.

Det är här jag komer tappa flest: Även de val du gör beror på den där första händelsen.
Jag sa ju det, nu tvekar många som inte gjorde det innan. För mig är det solklart, och lite konstigt om man inte skulle köpa det, men jag kan väll kanske förstå om man har svårt att acceptera att man inte styr över sitt eget liv. Men läs vidare nu, för det är absolut inte det jag menar. Det här är det svåraste att applicera tanken på. Att man sparkar på något och det rör på sig är inte så svårt att greppa. Det handlar om enkla fysiska lagar som de flesta förstår. De flesta är medvetna om att de gör val också, men av någon anledning är detta ändå svårare att förklara, trots att det är precis samma sak. Många skulle säga att det inte var något val om det inte var en själv som gjorde det. Jag tycker fortfarande det är ett bra ord för att beskriva det, och jag tycker fortfarande det var jag som gjorde och ska stå till svars för valen jag gör, ingen, eller inget annat. Vad jag menar är bara att de val jag gör, beror på vem jag är. Vem/hur jag är beror på allting som någonsin hänt mig innan jag gör ett visst val. Det beror på mina gener, och på mina upplevelser genom livet - medvetna och omedvetna. Mina gener beror på hur mina föräldrars gener blandades som beror på deras föräldrars gener o.s.v. ända tillbaka till mina absoluta förfäder, vilka de än var. Att de ens existerade beror naturligtvis på någonting annat, som i slutändan alltså måste bero på den där första händelsen.
Den andra delen av det hela då? Mina upplevelser, medvetna och omedvetna. Det omedvetna sägs kunna 'spela in' allting man någonsin upplevt med något av sina sinnen och skapa en personlighet, eller åtmindstone en 'minnesbank' att dra kunskap från för det medvetna. Hur allt det där hänger ihop varken vet jag eller behöver jag gå in på. Det spelar ingen roll för sakens skull. Oavsett, hur du är, beror på vad som hänt dig, och vad som hänt dig- den där stenen ungen på gården kastade i huvudet på dig, det där kärleksbrevet du fick i 2:an, det där första målet du gjorde på fotbollsträningen, eller för den delen det 572:a målet du gjorde- beror på någon annans beslut att agera på något sätt, eller på grund av att någonting hände sig av naturen. Varje steg du nånsin tagit, har påverkat dig på något sätt, format dig. Men alla de stegen, och alla andras beslut, och alla händelser som tycks ha varit slumpen, rent ut sagt alla händelser som någonsin hänt - har berott på att något annat hänt innan, och det skulle inte skett precis så spm det skedde om det inte vore för det som fick det att hända. Allting har hänt så som det måste, så som är den enda möjligheten till hur det kunde ha skett. Till och med vem du blir kär i eller när du dör beror på samma sak: Hela vägen tillbaka till den där allra första händelsen igen. Jag vet inte om det är direkt tydligt förklarat nu, men det är ett försök i alla fall. : )

Jag menar det inte finns någon som helst anledning att resignera bara för att man köper det jag just försökt förklara. Varför skulle det? Om valen nu beror på hur du är som person är det ju desto större anledning att göra de rätta valen. Jag tror absolut man kan ändra på någonting om man vill, genom att göra val. Det är bara det att det alltid varit bestämt att du ska göra just det valet, oavsett vilket du i slutändan än bestämmer dig för. Känner du att någonting är fel beror det på hur du är, och vill du ändra på någonting så beror det på att du är som du är. Som jag sa, att du är som du är beror på näst intill oändligt många saker - men de går ändå tillbaka till den där allra första händelsen, vilken den än må vara.

Det spelar som sagt ingen som helst roll om det stämmer eller ej, men det är var jag tror om saken.

Ytterligare en natt med inlägg, eller snarare morgon. Jag säger ju att man är mer kreativ på natten. Skriv gärna en kommentar till inlägget om du har något att invända mot eller så. Jag kanske inser att jag har fel?

peace and love
/Fredrik

2007-11-13 14:59:37

Har precis läst igenom det här inlägget igen, och vill revidera lite.
Det spelar troligtvis visst roll hur allting gick till när universum skapades, vi kan lära oss extremt mycket om hur världen fungerar dag av det, och det är viktigt.

Dessutom tror jag att jag var lite för trött när jag skrev detta, och hade dessutom inte tänkt igenom saker som jag gjort i efterhand.
Det där om religion... det är viktigt för många, men inte för mig, och jag tror inte att något budskap behövs från religionen... "gud är bara en låssasvän för vuxna" sa morgan freeman i någon film, och det tycker jag stämmer. Det är bara en ursäkt att fly från verkligheten. Det i sig kan hjälpa många, men jag tror att det finns verklighetsförankrade tankesätt som kan göra det lika bra.
.... jag förstår inte religion, och har nog aldrig gjort det heller... har försökt förstå det, men inte lyckats mer än vad jag skrev här ovan.

Sedan tror jag nog fortfarande på hela grejen inlägget vill säga, jag har inte hittat något som kan säga emot själva tanken...

  • Comments(3)//nattorg.grattisasien.se/#post4

nattliga reflektoner

Nattorg topicPosted by Fredrik 2006-12-07 03:10:42
Kanske borde man inte ta tillfället i akt att vara uppe sent bara för att man inte behöver gå upp tidigt dagen efter, men jag brukar göra det endå. Jag gillar att vara uppe sent. Kanske har det något att göra med ens uppväxt. När man var yngre var det läggdags en viss tid, och oavsett vad klockan var när det var dags- med tanke på att tiden försköts till senare och senare för varje år som gick, och man fortfarande försökte låssas sova när MoP tittade in- så tyckte man hela tiden att det klockslaget borde vara ett senare. I vilket fall som helst är vad jag vill säga att jag alltid är mycket mer kreativ på natten än på dagen.
-Varför? frågar vi oss då. En person som valt att vara anonym här, men som helst vill bli kallad "Jag studerar akademiskt" svarar:

- För att på dagen är man fortfarande chockad över att väckarklockan har ringt. Den chocken släpper nån gång vid 19-tiden. Då försvinner också alla mentala spärrar om allt man borde göra istället för att lata sig.
Ok, men då ställer vi motargumentet att det egentligen borde vara mer logiskt om man var kreativ på dagen med tanke på att man ofta är trött på natten, och därför inte borde komma på särskilt kvicktänka idéer under natten.(?)
- Självklart borde man vara mer kreativ på dagen. Men jag kan bara utgå från mig själv, och jag får aldrig nåt gjort på dan om jag inte har en deadline inom 24 timmar. På natten däremot är jag årets idéspruta.
Så, mysteriet är fortfarande olöst, men detta vet vi: De flesta är mer kreativa på natten. 2 av 2 tillfrågade håller med: "Ja". "Man blir så kreativ på natten att man kommer på saker som inte ens finns!"Blog ImageTorrevieja 02'

Till tvivlares försvar gör man mycket saker som är ovettiga på natten utöver allt kreativt. Sitter här och skriver till exempel, såvida det inte räknas som kreativt. Det gör det kanske. Men man skulle kunna använda tiden till att kolla på tv- då är det lika bra att gå o lägga sig. Eller om man sitter framför datorn utan att göra något kreativt, som att spela....ruter, eller kolla på en film ( jag vet, det är ganska likt titta på tv, men inte riktigt). Inte för att jag tycker man borde göra de sakerna på dagen heller, de passar bättre in på kvällen än någon annanstans, men det är mer ok att ta en paus från allt annat då. Hela natten är ju en paus där man kan göra vad man vill. Läsa är en grej som faller under saker som är helt ok att göra på natten dessutom, trots att det inte passar in i kreativa saker att göra. Att läsa är mycket bättre än att kolla på tv. Det vet de flesta redan om...

Nu får man ju inte glömma bort att dagen är mycket viktigt om man vill komma någon vart i livet- sålänge du inte är en rockstjärna eller uppskattad poet eller något sådant redan. Studera gör man oftast bättre på dagen. Undra om logiken skulle vinna över kreativiteten i en endygnstävling? Jag tänker inte vara den som tar reda på det i alla fall, men om du känner för det kan du ju berätta hur det gick.

Hoppas ni sover gott! Nu ska jag snart göra detsamma!

Blog Image

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post3

Intressanta saker

PolitikPosted by Fredrik 2006-12-02 16:29:07
Lyssnade på Carl Bildt igår när jag slöade i soffan, han var i USA och svarade på frågor tillsammans med nån gammal polare från Bosnien i deras utrikesutskott eller vad de nu kan kalla det. De diskuterade det mesta som hade med världens konflikter att göra, i alla fall de mer kända av dem. Bildt sa aldrig "Jag har sett krig", ens på engelska men antydde det några gånger. Amerikanen fjäskade för svenskarna en hel del ganska öppet, troligtvis för att han visste att det hela sändes i båda länderna och ville få Sverige mer vänligt inställt till USA. Bildt talade om hur de bombade Bosnien några gånger och Amerikanen sköt in att det inte krävdes några liv i den operationen. Bildt höjde ena ögonbrynet och sa "Well, on the ground it was". Det var kul att se svenska utrikesministern käfta lite mot USA, det verkade inte som de väntade sig det. Intressant, för jag väntade mig det inte heller.

Blog ImagePinyao 06'

U
ndra hur snart Kina kommer ta över mer av världen under sitt inflytande? "Kapitalism är helt ok inom komunismens styre" har det enda Kinesiska partiet sagt. haha. Frågan är just hur komunistiska de är då? Jag har ingen aning ska jag erkänna. Ibland skulle man vilja ha mer kunskap om politik, men oftast inte.

För att skriva om något som inte handlar om något jag oftast inte är så varken fäst vid eller brukar skriva om (med andra ord något som jag brukar skriva om) så går plugget fortfarande bra. Var lite ostadig på matematiken där ett tag, när analys satte igång ordentligt, men jag tror nog det kan lösa sig nu, även om man aldrig ska lova för mycket.

För att skriva om någonting...eh, annat, så är "Settlers"- brädspelet en mycket bra tips som julklapp åt någon som gillar sällskapspel. Vi köpte det ihop vi som bor grannar här hemma, och har redan minst sagt fått valuta för pengarna. Att Lood bevisligen inte vinner varje omgång är det starkaste skälet att spela just nu. Det näst starkaste är att det är grymt kul.

Blog Image

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post2
Next »