nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Frak!

ÖvrigtPosted by Fredrik 2009-03-23 07:04:57
Battlestar Galactica är slut nu, 4 sesonger av härlig sci-fi utan dess like! Men det är inte därför jag skriver Frak, det är för att sista avsnittet inte höll måttet! Frak oxå!

J
ag är lite besviken, det måste jag erkänna. Det är en så sjukt välgjord serie, inte minst sista avsnittet. Det var blodiga strider, rymdskepp, robotar och allt en sci-fi-nörd vill ha. Det var snygga scener, bra dialog och levande klippt och nästan allt en filmintresserad vill ha. Jag säger nästan, för manus lämnade mig...konfunderad. Jag fattade vad som hände, det var inte det, serien är grym och man rycks med i storyn. Men de lämnade ett av de största mysterierna med hela säsongen obesvarad! For FRAK sake, hur kan dem göra så?? Ska man hitta på själv eller? Då tappar man ju lite av grejen med att se, läsa, höra en berättelse... * Se nedan. Dessutom är jag lite besviken på förklaringen om ursprunget... Jag tolkar det hela som att dem två är en, och följer det hela och påverkar lite grand hos några.** (Försöker att inte spoila något här för er som inte sett serien än men kommer göra det, men om det är så så sluta läs nu).|SPOILER|

*= För er som sett serien pratar jag om Kara som bara försvann - HELT olikt serien att inte ha en förklaring! Visst, dem har väll en halv förklaring, men inte egentligen, dem förklarar inte vad hon är, man ska bara anta att hon är nån sorts ängel, sjukt dåligt.
**= Jag tycker att serien gör en twist i och med sista avsnittet, och det är ju helt ok såklart, men jag gillade att Baltar och Caprica-Six var dissillusionerade och att den gud Cylonsen trodde på var inprogramerad av The Final Five! Det förklarade allting och var så sjukt snyggt ju. Sen plockar dem bort hela den poängen och lägger in en tolkning som liknar A.Romans novell När änglar dör... Visst, det är en bra bok men hör inte hemma i BG, hade jag sagt om jag var producent eller manusförfattare. Det förstör dessutom allt hopp om att jag hade klurat ut hemligheten efter Earth: att alla människor var s.k. cylons egentligen, (utan återuppståndelse men med reproduktion precis som människor var från början) skapade från början av the final five för att mänskligheten skulle kunna leva vidare långt borta efter jorden bombats sönder, (eftersom de inte hade hyperdrives), och att dem nya cylonsarna var skapade av dessa människor efter långt tid när utvecklingen lett till det, så att allt hände igen. Det hoppet levde ända till sista scenerna... Väl på nya jorden kunde de börja om igen, och antagligen skulle allt hända igen igen! Det var ju skitsnyggt! FRAK oxå... Nu förstörde dem allt med ytterligare nån skapare, det blev bara fel tyckte jag. Skit när en sådan grym serie avslutas så olikt sig själv. Allt annat med sista avsnittet var ju dock helt underbart.
|/SPOILER|

Edward James Olmos är numer en av mina favoritskådespelare. (Detta och Blade Runner är nog allt jag sett, och det håller ganska hårt!) Det finns flera, bland annat Olmos roll Admiral Adama, men Ty (Michael Hogan) är nog favoritkaraktären. Serien är fortfarande den bästa jag sett troligtvis, men är som sagt mkt besviken på två grejer i sista avsnittet.

FRAK vad bra serien är, men FRAK vad trist att det slutade som det gjorde.


  • Comments(2)//nattorg.grattisasien.se/#post93