nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Uppföljning

Nattorg topicPosted by Fredrik 2008-01-30 14:48:31
Uppföljning:

"Rädd kille med för mkt tid..." 2008-01-22 16:38:32 (<- länk)

Ville bara påpeka att när jag vaknade idag och kollade ut genom fönstret var det visserligen ljust, men det var inga blixtar runt omkring mig, jorden skakade inte, och ingen stor asteroid syntes på himlen. Ah, det kanske var på andra sidan jorden det hela skulle hända? Jag googlade misstroget och utan förvåning konstaterade jag att det inte hänt något fasansfullt. För den regelbundne läsaren (om det finns några? :)) vet att jag skrev för några dagar sedan om en kille som gjort en video där han visade att asteroiden 2007-TU24, även om den inte träffade oss (vilket han glömde säga var omöjligt till att börja med) skulle ge katastrofala följer p.g.a. plamsaurladdningar då stenen skulle befinna sig i vårt magnetfält och vara laddad negativt.

Jag pekade på några saker som var fel och märkliga i hans video, och att astronomen Phil Plait (Bad Astronomer) redan trashat allt snack om det där. Det finns tydligen en hemsida för skiten dessutom, där en banner fortfarande lyser med texten "HIGHEST RISK" och så vidare, (det hela är mkt fult och ser ut som det är gjort i paint, men dem är seriösa, det försäkrar jag med all min trovärdighet). Där finns ett forum där någon skrivit att "Snälla ni, ni måste ju inse att ni hade fel nu, när TU24 redan passerat jorden och inga effekter har setts till" Dem svarade att det inte handlade om det utan att asteroiden fortfarande var i vårt magnetfält och att det är det som är farligt.

Haha, för det första, de har ingen aning om hur vårat magnetsfvär ser ut just nu, eftersom den ändrar sig (någon har nog koll, men jag vågar chansa på att det inte är dem), och dessutom har asteroiden redan passerat, magnetism är ingenting som chillar kvar en stund eller hänger på för att kolla vad som händer.
För det andra var asteroiden inte alls negativt laddad som sagt, så det är ju ett ganska fatalt argument för dera sida.

Vad jag inte fattar är varför de inte panikhetsade över 2008 AF3 som var mycket närmare oss än den här tidigare i år...

Jag blir så konfunderad över folk som lägger sjukt mycket energi för något sådant här. Antingen tycker de det är riktigt kul att försöka lura folk (tråkigt att många låter sig luras dessutom), eller har de blivit lurade själva, eller så är de bara väldigt tröga och utan självdistans och tror de kan tolka saker fast de inte kan. I vilket fall har dem fel, och hur drygt det än låter så är det det som räknas i det här fallet. Att dem har så sjukt fel gör ju det hela bara roligare. Jag skulle aldrig kunna komma fram till en asteroids bana (utan att lära mig hur man gör först), och varför vill man låssats kunna något man inte kan? Jag menar även dem andra som inte kan något om det ser ju oftast att du har fel, så varför ens försöka?

Här, njut av en riktig bild av TU24 istället, så stor är den (pricken i mitten, strecken är galaxer och stjärnor, vet tyvärr inte förstorngen här, men grym zoom är det ialfl):
Blog ImageOver
  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post53