nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Rädd kille med för mkt tid...

Nattorg topicPosted by Fredrik 2008-01-22 16:38:32
...inte jag då, jag är modig som få. Och jag har inte för mycket tid, att jag skriver här beror på att jag tycker det är kul. Men den här (youtube) killen, han har troligtvis alldeles för mycket tid, eller så tycker han helt enkelt det är roligt att hitta på saker utan att kunna någonting om dem, och sedan göra små fula videos om det, så han kan sitta och skaka av skräck till sin imaginära harmageddon med andra.

I videon (som du ser om du klickar på den understrukna länken i texten ovan) beskriver han en asteroid som kommer passera jorden med flera hundra tusen kilometers avstånd, och han gör det genom att försöka få det låta som om ingen vet någonting om den här asteroiden och att den är sjukt farlig om den träffar oss. Grejen är att den inte kommer att träffa oss, så jag förstår inte varför han gjort videon. Han visar utdrag från papper ett observatorie har skrivit ut som han fått tag på, där det står "unknown" på några rader, (saker som inte har någonting att göra med dess färd genom rymden; saker som dess färgspektra, hur mycket ljuset från den skiftar med tiden, och om den är järn-/sten-baserad) och freakar totalt ut efter det: han tror att norrsken är sjukt farligt och tackar gud för att vi inte bor på mars som får mycket urladdningar från passerande stenar o.s.v. haha. Han använder ordvalet plasma discharges, som i och för sig är rätt, men eftersom han inte verkar veta vad plasma är i sammanhanget gör det hela hans video ganska komisk. Plasma! - " ooooo.. ". Varje gång blixten slår ned bildas ett plasma... världen går inte under, och ingen negativt laddad asteroid kommer ge ett sådant energislag så London utplånas (ja, det tror han oxå kan hända) haha. Som sagt, den stora grejen med hela videon är inte hur fel han har när det gäller alla dem här smågrejorna, utan att för att över huvud taget börja diskutera dem krävs ju att en asteroiden i fråga (2007 TY24 heter den) över huvud taget träffar oss, vilket den inte gör.

Självklart är inte jag någon expert på alla dem här fenomenen som han verkar tro att han är, men som i väldigt många fall behöver man heller inte vara det för att se felen. Dessutom bloggade Bad Astronomer om just den här asteroiden för länge sen, och det är ganska solklart att den är vetenskapligt häftig, och absolut inte ens i närheten av farlig. Blir så trött på skräckhetsare ibland.

Over & out.

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post50