nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

I Am Legend

FilmPosted by Fredrik 2008-01-13 11:57:50
Titel........I Am Legend
Sedd.......9/1 08
Var.........Hemma
Speltid...101 min
Genre.....Drama / X


Blog Image

Sen eftermiddagar med mellis och Fresh Prince har jag alltid tyckt bra om Will Smith, och ska jag åsidosätta affektionen till nostalgin är han numer en bra skådespelare, säga vad ni vill. Jag visste ingenting om filmen när jag såg den, och jag rekomenderar att ni har samma utgångspunkt när ni ser den, för det tycker jag att ni ska. (Därför har jag satt ett "X" istället för att skriva andra genrer den kan klassas som där uppe ^).

Det blir svårt att skriva vad jag tyckte utan att skriva vad som händer i filmen, men jag ska försöka:
Jag tycker Will Smith gör sin bästa prestation på film hittils. Det är mycket monolog och den är riktigt bra. I övrigt är storyn i tiden utan att vara för uttjatad, mycket liknanade bakgrundstorys har gjorts, men inte som denna. Fotot är snyggt, men inget överfansy, och det behövs inte heller. Man hade kanske önskat att hela filmen var så snyggt fotad som affichen här ovan, men kanske hade det tagit lite udden av filmen endå. Vad gäller fotot i form av vinklar och panoreringar är det riktigt snyggt. Kanske är slutet inte så starkt som det kunde varit, men antar att det fungerar i alla fall...efter lite tid mellan att ha sett filmen och ventilerat tankarna med andra inser jag att sista delen av filmen faktiskt inte ens funkar så bra...troligvis var jag så uppspelt över hur bra filmen var de första 45 att jag var aningen blind. Den mkt svaga 4:an jag satte tidigare sänks till en rak 3:a lite skamset från min sida.

Jag vill inte säga mer, men rekomenderar den.

Blog Image

  • Comments(2)//nattorg.grattisasien.se/#post47