nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Att Motbevisa någonting meningslöst II: Anti Moon hoax edition

Nattorg topicPosted by Fredrik 2007-07-17 15:49:56
Jag var på bio för ett tag sedan. En reklam gick igång som narrade om månlandningen, varpå någon sa "Jag tror fan inte att de gjorde det". (Känns som jag skrivit den meningen förut...?). *Suck*. Eftersom det är en så otroligt spridd idé kan jag nästan förlåta honom. Man tenderar ju att tro mer och mer på något man hör många gånger, men i det här fallet är det lite över gränsen att gå med på det utan att ens försöka tänka själv.

Nu känner jag nästan att det här ämnet inte ens är värt att ta upp eftersom det är så hjärnlöst, men det är ju det jag har det här till. Det kommer inte bli alls lika långt som förra motbevisningen dock. Så, det många konstigt nog verkar tro på är rykten om konstigheter i nevadaöknen och att märkliga foton inte stämmer, och en hel del andra saker.

Grejen är att för att fatta hur allt gick till behövs kunskap inom en rad ämnen; geologi, aeronautik, radioaktivitet, och fotokunskaper för att nämna några. Men det landar alltid på att allt man behöver är grundläggande kunskap om vetenskap i stort, och det har ju de flesta som gått klart högstadiet. Jag säger inte att alla som tror att månlandningarna är fejkade är tröga (men jo lite), för de har säkert inte kollat upp all fakta, men det handlar som sagt om att tänka lite själv istället för att bara acceptera ett rykte som sant.

Eller också, så använder man sitt förnuft lite grand, så klarar man sig endå, det är inte de svåraste av fakta man behöver ta till sig för att hänga med.

Nu finns det ingen anledning för mig att förklara varför allt det här är skitsnack rent vetenskapligt, för det har så många gjort redan, t.ex. här och här och här och här och här och här och här och här och här och här. Så, nu har du väll hört det tillräckligt många gånger för att tro på det istället, va? Istället nöjer jag mig med att håna dem som tror på det ens lite grand. Vill ni ha ännu mer har den här sidan fler länkar än dem ovan, och en del till dem som precis som mig nöjer sig med att håna, fast på ett roligare sätt.

Blog Image
D
et vanligaste är väll det där om hur ett svart kors ligger bakom en del i bilden, och jag bara måste ta upp det trots vad jag sa ovan. Tänk! Om NASA nu skulle gjort sig besväret att fejka något så stort, tror ni de skulle missa en sån sak?! Varför ens lägga till siktkors på bilderna i så fall? Varför då lägga till ett kors över en del av bilden, men inte hela, för säkert är ju, att man måste anstränga sig lite för att åstadkomma något sånt, det händer inte bara. Speciellt på 60-talet utan photoshop. Istället är allt ni månlandar-konspirations-troende hör "Aha! Men då kan de ju inte ha åkt till månen!".... va...? Hur får ni ihop saker i era hjärnor över huvud taget? Snälla, för er egen och alla andras skull, börja tänka lite kritiskt. Bara liiite, som knutte hade sagt.


Kommentera gärna om du har något att tillföra, eller om du tycker jag är dum eller så.

Bejaka/ Fredrik  • Comments(2)//nattorg.grattisasien.se/#post31