nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

nattliga reflektoner

Nattorg topicPosted by Fredrik 2006-12-07 03:10:42
Kanske borde man inte ta tillfället i akt att vara uppe sent bara för att man inte behöver gå upp tidigt dagen efter, men jag brukar göra det endå. Jag gillar att vara uppe sent. Kanske har det något att göra med ens uppväxt. När man var yngre var det läggdags en viss tid, och oavsett vad klockan var när det var dags- med tanke på att tiden försköts till senare och senare för varje år som gick, och man fortfarande försökte låssas sova när MoP tittade in- så tyckte man hela tiden att det klockslaget borde vara ett senare. I vilket fall som helst är vad jag vill säga att jag alltid är mycket mer kreativ på natten än på dagen.
-Varför? frågar vi oss då. En person som valt att vara anonym här, men som helst vill bli kallad "Jag studerar akademiskt" svarar:

- För att på dagen är man fortfarande chockad över att väckarklockan har ringt. Den chocken släpper nån gång vid 19-tiden. Då försvinner också alla mentala spärrar om allt man borde göra istället för att lata sig.
Ok, men då ställer vi motargumentet att det egentligen borde vara mer logiskt om man var kreativ på dagen med tanke på att man ofta är trött på natten, och därför inte borde komma på särskilt kvicktänka idéer under natten.(?)
- Självklart borde man vara mer kreativ på dagen. Men jag kan bara utgå från mig själv, och jag får aldrig nåt gjort på dan om jag inte har en deadline inom 24 timmar. På natten däremot är jag årets idéspruta.
Så, mysteriet är fortfarande olöst, men detta vet vi: De flesta är mer kreativa på natten. 2 av 2 tillfrågade håller med: "Ja". "Man blir så kreativ på natten att man kommer på saker som inte ens finns!"Blog ImageTorrevieja 02'

Till tvivlares försvar gör man mycket saker som är ovettiga på natten utöver allt kreativt. Sitter här och skriver till exempel, såvida det inte räknas som kreativt. Det gör det kanske. Men man skulle kunna använda tiden till att kolla på tv- då är det lika bra att gå o lägga sig. Eller om man sitter framför datorn utan att göra något kreativt, som att spela....ruter, eller kolla på en film ( jag vet, det är ganska likt titta på tv, men inte riktigt). Inte för att jag tycker man borde göra de sakerna på dagen heller, de passar bättre in på kvällen än någon annanstans, men det är mer ok att ta en paus från allt annat då. Hela natten är ju en paus där man kan göra vad man vill. Läsa är en grej som faller under saker som är helt ok att göra på natten dessutom, trots att det inte passar in i kreativa saker att göra. Att läsa är mycket bättre än att kolla på tv. Det vet de flesta redan om...

Nu får man ju inte glömma bort att dagen är mycket viktigt om man vill komma någon vart i livet- sålänge du inte är en rockstjärna eller uppskattad poet eller något sådant redan. Studera gör man oftast bättre på dagen. Undra om logiken skulle vinna över kreativiteten i en endygnstävling? Jag tänker inte vara den som tar reda på det i alla fall, men om du känner för det kan du ju berätta hur det gick.

Hoppas ni sover gott! Nu ska jag snart göra detsamma!

Blog Image

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post3