nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Söndagar handlar om ingenting

VardagPosted by Fredrik 2007-02-18 23:58:57
Det börjar fyllas på mer och mer i kategorin 'Vardag' här, medans 'Nattorg' håller sig ganska lugn. Troligtvis beror det på att tid går åt utan att man använt den till något som passar direkt bra där, utan 'bara' är vardag. Om det är väldigt var-dag jag gör sakerna i fråga är frågan- men frågan just idag är: Vad handlar en söndag om?
En måndag handlar om start, att påbörja en ny veckas vardagssysslor och att komma igång med i mitt fall studiernas veckoplanering.
En tisdag handlar om att längta, längta efter att dagen ska ta slut så man kommer närmare fredagen. Åtmindstone är det så för många. Den kan även bara vara helt neutral- men det är också något att vara.
En onsdga handlar om mitten, för en del är onsdag en liten lördag, för mig är den en tisdag.
En torsdag handlar om löfte, löftet om att snart är det fredag.
En fredag handlar om förväntan, på fredagen blir man ledig och kan slappna av ordentligt, man kan även festa utan ursäkt på en fredag.
En lördag handlar dels om att ta det lugnt, dels om att festa- även här oftast utan ursäkt.

Men en söndag? Vad handlar den om? Inte start, det är ett som är säkert. Kanske om slut då? Men njä, visst veckan tar slut, men det i sig ger ingenting. Skulle det ge ångest inför måndagen får man lägga det till just måndagens morgon.
När det är söndag längtar man inte heller framåt, och man festar defenitivt inte. Man kan kolla på tv på en söndag, men det kan man göra oavsett vilken dag det är. Söndagarna går ut på att sitta o stirra i en vägg eller skärm, eller....någonting. Jag säger inte att söndagar är meningslösa eller att livet stannar av, bara att... man inte har någonting direkt för sig.

Det skulle kännas lite konstigt att sitta o klaga på att det är söndag, så det är inte det jag gör, jag bara konstaterar och accepterar: Mitt vardagsliv styrs av ilandsproblem.

Annars veckan i stort:
Pluggade hemma hos Micke, samt åt fettisdagsbulle:
Blog Image
Köpte en iPod!
Blog ImageLöste några mattetal med Andy:
Blog Imageoch tog det i övrigt rätt så lugnt. Jag fick dåligt samvete också ja- efter att ha blivit påmind om de betydligt större hemskheter som tillåts fortlöpa i världen än mina ilandsproblem när jag såg första avsnittet av snickarJohnny och målarMattias nya program Hallo Africa. Jag tycker att producenten de har med sig är dum i huvudet. Så var det sagt också.

Nu är det snart dax att sova. Kollar man ett avsnitt av Dexter somnar man gott sen, om man inte är för rädd.
Kirderf tuo!

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post13