nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Kritisk masse

Vetenskap & TeknikPosted by Fredrik 2010-11-03 23:22:12
Var på konferens i helgen - träffade en massa människor och lyssnade på en massa intressanta och roliga föredrag om vetenskap och framför allt kritiskt tänkande, om människor som inte utnyttjar den egenskapen, och om varför det är svårt att göra det till att börja med. Dessutom hade jag fantastiskt roligt, och fick hänga med människor som jag bara läst böcker & artiklar av förut.

J
ag kan skriva mer om föredragen om någon vecka sådär, men just nu kan jag åtminstone lägga upp några bilder från helgen:

Universums tidslinje, mycket uppskattad. (hoho)

Simon Singh pratade lite om kryptografi, om sin förra bok, en viss "alternativ"-kritisk artikel och efterföljande rättstvist, som han tack och lov vann.

Rebecca Watson pratade om (vad) feminism (egentligen är) inom skepticism, och även, som bilden visar, om enhörnings-bigfoot (nej inte egentligen).

Andreas Wahl bjöd på en mycket ball fysik-show,

och Iszi Lawrence var fantastisk(t rolig), även med projektorljus som spotlight.

Kvantmekaniska experiment som jag aldrig hört talas om innan förklarades - mycket häftigt. (Det pratades även om en massa inte lika häftiga douches/woo-woo's som slänger in ordet "kvant" här och där när de försöker lura folk)

John Houdi var förklarligen mycket nöjd över att få träffa mig, som ni kan se här ovan.

Även Simon Singh var mycket nöjd, precis som jag, även om hans frisyr var snäppet vassare än min.

Barhäng på den mycket märkliga puben "Den gamle Majoren" hanns med.
Och här är varför den är märklig:


Rebecca Watson med apa och jag utanför den gamle majoren.

Fantastiskt rolig och givande helg - måste göras om!
T
ills vidare/ Fredrik

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post122