nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Mycket Märkligt 2: u.s.a igen

NyheterPosted by Fredrik 2009-09-17 23:08:59
De här människorna verkar vara inne i någon sorts masshysteri som skapats ur deras egen rädsla för... tja, vem vet den här gången? Att alla ska få tillgång till sjukvård? Nä, det låter ju lite märkligt. Hittar ingen annan förklaring just nu - de verkar vara emot /rädda för att andra ska må bra...

D
et blir bara märkligare och märkligare ju längre videon pågår... Jag slutar aldrig förvånas över dem här idioterna, jag förstår det inte. Jag har försökt länge men det går bara inte. Vad är det som får dem att sluta upp i grupp under slagord när de innerst inne måste vara medvetna om att de inte har en aning om vad de pratar om... Det är ofattbart.

Vilket skitjobb deras föräldrar måste ha gjort (bara spånar här), och landet i sig - var är folkbildningen?? Har dem ingen skola? Läser dem historia eller hittar lärarna på lite som de vill? De drar kanske mest klassiska exempel på ord som klingar illa enligt dem eller nåt... sätter ihop orden till härliga (felslut i hjärnan) "synonymer". Frågorna, fascinationen och förskräckelsen flödar varje gång.

(OBS - texten i slutet om varför de här människorna tror vad de tror är inget jag står för, inget jag har bildat mig en objektiv uppfattning om än. :). Att folket är lättlurade som få visas ju i alla fall mycket tydligt däremot. Även "Don't let volume beat reason" kan jag ställa mig bakom i alla lägen./OBS)

Det märkligaste är att de är så sjukt upprörda trots att de inte har en aning om vad dem är upprörda över. Det enda de vet är att dem tror på en gud allihop och att de får tolka sin grundlag hur dem vill, för de kan inte läsa den. Hur de får ihop det med sjukvård vet jag inte. Jag blir så trött.

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post109

Mycket Märkligt: u.s.a

NyheterPosted by Fredrik 2009-09-16 16:57:28
Rent allmänt är det ganska mycket märkligt som sker varje dag både hemma och utomlands tycker jag.

I New Yersey spelas tydligen låten "God bless America" innan varje minor league (som div.1) - match i baseboll. Märkligt i sig kan man tycka att just den låten spelas, varför inte nationalsången om någon låt? I alla fall, vad som är ännu märkligare är vad som hände 3 tonåringar som hade fått tag på bästa platserna till en match i New Yersey den 29 juni. Låten började spelas och alla ställde sig upp (återigen mycket märkligt, det är inte ens nationalsången som sagt...) utom de tre tonåringarna. De kände helt enkelt inte för att stå upp. Misstag tyvärr. De blev utkastade och utskällda av ägaren till stadion. "Va? Det måste ha varit en nitisk fundamentalist det där, det kan ju inte vara en vanlig reaktion att slänga ut någon bara för att de inte står upp när en kristen låt spelas innan en match..." tänker du kanske nu. Delvis är det sant, även om han - Cetnar heter han - inte riktigt erkänner hela förloppet:

Citerat från nyhetsartikeln på AOL News:
Cetnar acknowledged the boys were asked to leave but declined to say why. He also has denied making some statements attributed to him in the lawsuit.
"Nobody sits during the singing of 'God Bless America' in my stadium," the lawsuit quotes Cetnar as saying. "Now the get the (expletive) out of here."

Cetnar denied saying that: "Never, never did that ever happen."Vad som inte är sant är att det inte skulle vara en vanlig reaktion i U.S.A. Efter jag hade läst om det hela tänkte jag precis lika dant - "Äh, isolerad händelse, man hör bara talas om idioterna (fundamentalisterna) och inte om alla andra som tyckte det var fel att slänga ut grabbarna" - men, då klickade jag på omröstningen i anslutning till artikeln:

Do you think sitting during 'God Bless America' merits getting kicked out of a stadium?

52 % har svarat ja. Fantastiskt... Det är ingen liten omröstningen heller. Det är inga 1000 personer som röstat på aftonbladet, det är 223,091 stycken som röstat. Det, är inte bara märkligt, det är helt stört. "Free religion" my ass u.s.a. Man får ju komma ihåg att de som röstat till stor del är folk som verkligen bryr sig om grejen, och många som hade röstat nej kanske tycker att ens ställa frågan är larvigt, men när det är 50 % av 200 000 personer som svarar ja på den frågan är det nog ganska stor chans att det verkligen speglar inställningen.Grabbarna har fått många hotbrev från folk som säger att de vill döda dem och så vidare... Det hela utspelar sig alltså i en stadsdel av New Yersey, där det tydligen finns en hel del osäkerhet gällande vad som är ok och vad som är jävligt märkligt.

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post108

Från en gigant till nästa?

NyheterPosted by Fredrik 2009-03-01 01:55:27
Ingvar Oldsberg kändes när man var liten som väldigt gammal, och därmed dessutom tråkig. Farsans skämt var alltid bra, för de var ju farsans. Andra av samma eller äldre generationer har aldrig vetat vad humor är, tänkte man då.

Sedan dess har även jag upptäckt att det där med humor faktiskt kan överskrida mer än en generation, precis som i det här fallet. Jag tittade på På spåret med föräldrarna när jag var yngre, men aldrig öppet, det var inte så att man snackade i skolan om hur roligt och intressant förra avsnittet var (förutom med likasinnade nära polare, men de var få). De senaste åren däremot, har programmets popularitet exploderat i min och säkert de flestas umgängeskrets. Det beror till hög grad av Ingvar Oldsberg, och när han berättade för Skavlan att han skulle sluta kändes det ganska trist. En del program hör liksom ihop med en viss programledare. Fångarna på fortet dog efter Gunde la av, och Robbinsson blev aldrig detsamma efter Harald Treutiger, även om Anders Lundin gjorde ett lika bra jobb (vill inte ens skriva om när Ashberg tog över! Kanske var programmet redan dött då. Jag drifter iväg här).

MEN, jag kommer även ihåg att Sen kväll med Luuk var något man aldrig missade, även när det började dala i kvallitet, och det berodde på samma sätt av att Christian Luuk var riktigt bra. Därför är det uppfriskande att han kommer ta över På Spåret nu. Kanske finns det ändå hopp för programmet, kanske behöver det inte dö ut. Hittar de en likvärdig ersättare till Björn Hellberg (domaren för den oinsatte) så tror jag definitivt att det går vägen, men det är tveksamt om de gör, så just nu kan man bara hoppas.

Länk till DN-artikeln.Senare!


  • Comments(2)//nattorg.grattisasien.se/#post90