nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Snart nu...snart

ÖvrigtPosted by Fredrik 2010-02-20 03:23:36
Jag kan utan att skämmas erkänna att jag ser fram emot det här (jag vet att ni är fler). 25 år och fortfarande såld på dataspel när det väl beger sig misstänker jag. Nostalgi på samma gång när det gäller Blizzard.  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post115

Frak!

ÖvrigtPosted by Fredrik 2009-03-23 07:04:57
Battlestar Galactica är slut nu, 4 sesonger av härlig sci-fi utan dess like! Men det är inte därför jag skriver Frak, det är för att sista avsnittet inte höll måttet! Frak oxå!

J
ag är lite besviken, det måste jag erkänna. Det är en så sjukt välgjord serie, inte minst sista avsnittet. Det var blodiga strider, rymdskepp, robotar och allt en sci-fi-nörd vill ha. Det var snygga scener, bra dialog och levande klippt och nästan allt en filmintresserad vill ha. Jag säger nästan, för manus lämnade mig...konfunderad. Jag fattade vad som hände, det var inte det, serien är grym och man rycks med i storyn. Men de lämnade ett av de största mysterierna med hela säsongen obesvarad! For FRAK sake, hur kan dem göra så?? Ska man hitta på själv eller? Då tappar man ju lite av grejen med att se, läsa, höra en berättelse... * Se nedan. Dessutom är jag lite besviken på förklaringen om ursprunget... Jag tolkar det hela som att dem två är en, och följer det hela och påverkar lite grand hos några.** (Försöker att inte spoila något här för er som inte sett serien än men kommer göra det, men om det är så så sluta läs nu).|SPOILER|

*= För er som sett serien pratar jag om Kara som bara försvann - HELT olikt serien att inte ha en förklaring! Visst, dem har väll en halv förklaring, men inte egentligen, dem förklarar inte vad hon är, man ska bara anta att hon är nån sorts ängel, sjukt dåligt.
**= Jag tycker att serien gör en twist i och med sista avsnittet, och det är ju helt ok såklart, men jag gillade att Baltar och Caprica-Six var dissillusionerade och att den gud Cylonsen trodde på var inprogramerad av The Final Five! Det förklarade allting och var så sjukt snyggt ju. Sen plockar dem bort hela den poängen och lägger in en tolkning som liknar A.Romans novell När änglar dör... Visst, det är en bra bok men hör inte hemma i BG, hade jag sagt om jag var producent eller manusförfattare. Det förstör dessutom allt hopp om att jag hade klurat ut hemligheten efter Earth: att alla människor var s.k. cylons egentligen, (utan återuppståndelse men med reproduktion precis som människor var från början) skapade från början av the final five för att mänskligheten skulle kunna leva vidare långt borta efter jorden bombats sönder, (eftersom de inte hade hyperdrives), och att dem nya cylonsarna var skapade av dessa människor efter långt tid när utvecklingen lett till det, så att allt hände igen. Det hoppet levde ända till sista scenerna... Väl på nya jorden kunde de börja om igen, och antagligen skulle allt hända igen igen! Det var ju skitsnyggt! FRAK oxå... Nu förstörde dem allt med ytterligare nån skapare, det blev bara fel tyckte jag. Skit när en sådan grym serie avslutas så olikt sig själv. Allt annat med sista avsnittet var ju dock helt underbart.
|/SPOILER|

Edward James Olmos är numer en av mina favoritskådespelare. (Detta och Blade Runner är nog allt jag sett, och det håller ganska hårt!) Det finns flera, bland annat Olmos roll Admiral Adama, men Ty (Michael Hogan) är nog favoritkaraktären. Serien är fortfarande den bästa jag sett troligtvis, men är som sagt mkt besviken på två grejer i sista avsnittet.

FRAK vad bra serien är, men FRAK vad trist att det slutade som det gjorde.


  • Comments(2)//nattorg.grattisasien.se/#post93

Bredband

ÖvrigtPosted by Fredrik 2009-02-04 20:01:31
Efter att B2-modemet gick sönder förra året ringde jag givetvis till Bredbandsbolaget och bad dem skicka ett nytt. De gav mig estimerad tid på 1-2 veckor, vilket jag givetvis talade om för dem var oacceptabelt. Jag tjatade mig till att få prata med någon på tekniska avdelningen istället, puckona på "supporten" (not. situationstecken) undrade varför... I alla fall, efter att ha pratat med en vettig människa fick jag reda på att dem har ett utlämningsställe i Lund och att det egentligen bara var för mig att gå dit och byta ut modemet...

G
ivetvis fanns det en enkel lösning på problemet ovan, precis som det visade sig, men de värdelösa människorna (utan utbildning för sitt jobb verkar det onekligen som) på "supporten" klarade inte av att tänka utan läste bara rakt från sin fusklapp vad som "gäller". Man undrar om de ens har en tiominutersutbildning precis innan de kastas in till telefonen, där de får lära sig att läsa lappen rätt...

Eftersom jag upptäckte att alla nya kunder på bredbandsbolaget fick ett mkt lägre pris än mig för samma tjänst och min bindningstid sedan länge hade gått ut, så mailade jag och frågade om de ville ha kvar mig som kund och alltså sänka mitt pris. Jag gav dem även mitt telefonnummer om dem ville ringa mig (eftersom jag inte tänker betala för att sitta i kö en halvtimme för att sedan få prata med en säljare som inte vet vad IP är). Jag fick inget svar, så givetvis sa jag upp abonnemanget.

Jag fick hem ett brev (ingen kartong) med anvisning att skicka tillbaka modemet jag lånat av dem, de betalade portot, men anvisningen var att paketera modemet så att det inte skulle gå sönder. Jag bryr mig inte om det kostar 20 spänn eller 1000, jag ger inte bort pengar till ett företag som inte ger mig något tillbaka. Dessutom stod det att min uppkoppling skulle fortlöpa tills min nya operatör kopplade in mig! Jag rekommenderade dem starkt att koppla ur mig det datum som var överenskommet så att de undvek att leverera uppkoppling till mig kostnadsfritt, fortlöpande... i all evighet. De har inte en aning om vad de gör.

I alla fall, jag ringde tillslut för att ge dem en sista chans. Inte för att jag bryr mig eller vill vara dem trogen eller något sådant trams, utan av lathet. Jag hade ju redan ett modem från dem och allt var inkopplat. Det enda som skulle ändra sig var priset, och det till motsvarande övriga billiga alternativ. Ok, det här är nästan upprörande att skriva om, så jag tar det i smily-form:

smiley Bredbandsbolaget Anna. Hur kan jag hjälpa dig.
smiley Hejhej, [förklarar att om de vill ha mig som kund så får de sänka priset]
smiley Ja det ordnar vi! Tack och hej.

Bredbandsbolagsanna ringer sedan till min telefonsvarare och ber mig ringa upp dem igen.
smiley Bredbandsbolaget Anjelika. Hur kan jag hjälpa dig?
smiley Ja ni bad mig ringa er. [Ger mitt kundnummer o.s.v.]
smiley Ok....vänta lite tack! [3 min går] Ja hallå! Hej! Jo det står här att du ska få trådlöst internet i 3 veckor.
smileyJaha, ok...det låter ju bra. Men...varför?
smiley Jo, för att vi kan inte koppla upp ditt 8Mbit's internet fören om 3 veckor.
smiley Eeh, först och främst har jag beställt 24Mb/s uppkoppling, inte 8. Sen har jag redan ett modem från er och är uppkopplad på 24 Mbit. Det enda som ska förändras är mitt pris.
smiley Jaha....ehh....ok....eh, vänta lite. [5 min går] Hej! Tyvärr är det så att vi kan inte koppla upp ditt internet fören om 3 veckor, så då får du trådlöst internet sålänge istället.
smiley ...Varför skulle ni inte kunna det?
smiley För att vi har redan skickat ordern till våra tekniker och det tar dem 3 veckor att gå till stationen och koppla om din anslutning.
smiley Vad pratar du om? [Det är inte en 1800-tals telefonväxel som ska kopplas om på andra sidan Atlanten.] Jag är redan inkopplad på rätt hastighet, ni behöver inte skicka någon tekniker dit.
smiley Men...ordern är ju redan skickad, det går ju inte ändra på.
smileyTryck på "cancel" eller ring dit och be dem bortse från ordern. Det kan ju inte vara omöjligt att ordna.
smiley Nä asså, men ordern ligger ju redan där, det är tyvärr inget jag kan göra längre.
smiley..... ok, kan du åtminstone ändra ordern så att jag får det jag har beställt istället? Jag ska alltså ha tjugofyra megabit per sekund, inte 8.
smiley Ok, vänta lite. [5 min går] Hej igen! Ja det går att ordna, då gör vi såhär att när du märker att det blivit inkopplat, så ringer du hit till oss och beställer en uppgradering av ditt abbonemang från 8 till 24. Så tar det ungefär en extra vecka innan du kommer upp i 24.
smiley Men [VA IN I HELEVETE! ÄR DU HELT DUM I HUVUDET?!] kom igen nu. Är det här ett skämt eller? Du kan väll göra den uppgraderingen nu istället? Om det tar tre veckor för teknikern att komma på plats för att koppla in mig, och den här "uppgraderingen" bara tar en vecka, är det ju alltså inte en tekniker som ska ändra på något för att "uppgradera".
Det är ju exakt samma lina nu som när ni "kopplat om mig" och även efter ni har "uppgraderat mig". Ingenting förändras, det är mjukvara som stryper hastigheten från max till min hastighet. Och oavsett om det hade varit på något annat sätt så har ju teknikern inte varit där än, ingenting har hänt och alltså kan det förhindras! Det är bara ordna det.

smiley Men, asså, nä, asså jag är ledsen men jag har ju förklarat för dig, ordern är redan skickad... Det går inte ändra asså.
smiley Ok, så vi går igenom det här en gång. Det är det här som gäller alltså:
Jag är kund hos er idag med 24Mb/s, och ska fortsätta vara det. Men jag måste vara utan fast uppkoppling i 3 veckor och bara ha en "upp till" 7Mbit's trådlös uppkoppling, som bara går att använda till en dator i taget.
Sedan när jag väl blir uppkopplad på den fasta linan så är det fel hastighet, och då måste jag ringa till er, be er uppgradera, vänta ytterligare en vecka, och sen så har jag samma uppkoppling som jag har nu, fast till ett billigare pris?

smiley Ja, precis!
smiley Ok, hahaha, nej men då avstår jag. Tack ändå. Jag vill inte vara kund hos er. Avsluta hela beställningen.
smiley Vill du inte ha det?? Ok...men, du har ju redan beställt.
smiley Jag har 14 dagars ångerätt, avbryt beställningen. Nu tack.
smiley Ok, då kopplar jag dig till abonemangsavdelningen.

Givetvis fick jag förklara allt igen för den nya personen på abbonemangsavdelningen. Där fick jag även reda på att jag skulle skicka tillbaka mitt modem, för att sedan få ett exakt lika dant tillbaka. Haha, vilka idioter dem är. Hon berättade även att om vi skulle ha en annan operatör skulle det ta 21 dagar innan de kunde släppa uppkopplingen till någon annan adsl-operatör. Haha, det stämmer inte över huvud taget och det sa jag till henne. (Började surfa på Comhem 3 dagar senare)
Hon förstod inte heller att jag inte ville vara kund längre, hon tyckte att "jag kan ju lösa nästan allt du ville". Haha, vad hon fick det ifrån har jag ingen aning om, hon kunde inte lösa någonting. Men jag orkade inte med dem mer och sa "Visst, men avsluta detta nu. Ha en bra dag, hej då."

Jag kollade upp vad jag hade för alternativ och det visade sig att jag kunde få användning för Comhem-uttaget i väggen eftersom de var (är antar jag) billigast. Jag har nu, en vecka senare inte riktigt beslutat mig för om eller om det ej var ett misstag. Min hastighet nedströms stämmer med vad jag blivit lovad, ändå går det betydligt långsammare att surfa... (många gånger klipps anslutningen i en sekund ungefär för att sedan hoppa igång igen, och jag får connection timeout... Det, kallar jag inte 24Mb/s. Antar att det är deras modem som är kasst... Jag googlade problemet och det verkar som många haft problemen, länge. Alla inlägg jag läst på forum, konsumentverket och så vidare, varnar dessutom för den usla kundtjänsten. Tror inte att det finns något bolag i Sverige som vet vad fan de sysslar med.

När jag blir rik ska jag starta ett eget bolag och bara ha mig själv som kund.

Senare!

  • Comments(4)//nattorg.grattisasien.se/#post86

FRA - föreläsning och faktumet att dumma frågor finns.

ÖvrigtPosted by Fredrik 2008-11-13 02:49:07
I Tisdags var jag på en öppen föreläsning framförd av FRA's generaldirektör Ingvar Åkesson. Föreläsningen handlade dels om FRA's historia och framtid, och dels en del om själva lagen som varit så debatterad (av tillika Allmännyttig media som skandaljournalismen).

Det var en bra föreläsning i sig, men ljudet var alldeles för högt, så man blev lite trött i huvudet. Åkesson höll sig om vart annat med att förklara väldigt grundläggande principer - som vad en signal är - och lite mer djuplodande förklaringar om en del metoder som används. Men det var bra, tanken var nog att föreläsningen skulle vara givande för så många som möjligt.

En hel del intressanta bitar om gårdagens satelitsignalspaning och morgondagens kabelsignalspaning gicks igenom, men han var såklart tydlig över att hur metoderna fungerar mer specifikt än det han gav oss var mer än han får förklara. Det är för mig en självklarhet att underättelsemetoder inte mår bra av att spridas, men det skulle visa sig under frågedelen av föreläsningen att det tydligen inte är självklart för alla...

Blog Image

Huvudpunkterna som gicks igenom /andra intressanta fakta:
- Att signalspaning genom den nya lagen som trätt i kraft inte får ske inom landet, utan endast externt.
- Man har målobjekt (personer alltså) som man av kunden får förfrågan om att spana på. Dessa målobjekt misstänks för hot mot rikets säkerhet eller tros på annat sätt missgynna vår utrikespolitiska agenda.
- Kunden är svenska riksdagen, d.v.s. folket och skulle någon annan vilja ha spaning utförd måste en ytterligare ansökan lämnas in och beviljas innan spaning sker.
- För att göra spaning möjlig spanar man i vissa signalmiljöer som man känner till väl och som man vet målobjektet kommunicerar igenom. Det är givetvis väldigt mkt data som sorteras bort även i den signalmijö (t.ex. en viss kabelsträcka) man spanar, och bara signaler som identifieras som troligt givande undersöks ytterligare.

Andra intressanta fakta, det var flera men dessa kommer jag ihåg i skrivande stund:

- Spaning i ett nytt område tar ofta flera år att etablera.
- Många matematiker sitter och knäcker krypton och koder på FRA, de är den arbetsplats i Sverige med flest examinerade matematiker. Många tolkar jobbar på FRA, inte bara tolkar för de traditionella språken, utan även folk som kan speciella dialekter av ett litet språk.


D
et var för mig tydligt förklarat, men frågorna som följde fick mig att både skratta och slita mitt hår. Först kom en del vettiga frågor som trots det inte kändes så intressanta (en och annan dock, t.ex. historiska frågor om spaning). Sedan kom den första frågan som grundades på oförståelse (eller ignorans), något i stil med "Så om jag skickar ett email så kommer någon hos er att läsa det?" Svaret var såklart att igen förklara det här med målobjekt och signalmiljö, och Åkesson uttryckte sig den gången än mer tydligt i mitt huvud. Det är ingen som läser dina email eftersom du (väldigt troligtvis) inte är med på listan över människor som anses vara hot, dessutom sitter du i Sverige och får enligt lagen inte spanas på, hade jag svarat, men i något mildare ton svarade Åkesson.

En till liknande fråga kom upp och Åkesson svarade igen med att förklara det hela en gång till. Någon annan i publiken flikade med viktigpetterröst in ungefär att
"för att spana på en viss signal måste man ju titta på alla signaler för att avgöra om det är dem man letar efter
". Åkesson svarade tålmodigt ungefär följande:
"Nej, det är inte så som du säger, det fungerar så att vi tittar på signaler med rätt attribut, på en viss specifik plats, och sållar alltså bort en väldans massa data innan någon människa ens tittar på det. Sedan avgör man om signalen troligen har värdefull information och sedan dekrypteras den och först då läser någon den och sedan undersöker man om informationen är tillräckligt viktig för att sparas".

Det var säkert fjärde gången han förklarade skeendet. När den tredje frågan kom om samma sak blev jag riktigt irriterad - Varför sitter man ens på föreläsningen om man inte lyssnar på vad som berättas?

"Jag tycker inte att det är mer moraliskt försvarbart om någon tittar på mina mail jag skickar till en kompis utomlands än om jag skickar mail till min flickvän här i Sverige...?"
Ffs "I have a grilfriend" (<- brukar inte citera pearl harbor ofta, men så desperat är jag på att tydliggöra hur störd jag blev på den här människan.) Jag skrattade högt och klappade några gånger när svaret blev:

"Nä det tycker inte jag heller skulle vara särskilt moraliskt försvarbart om någon gjorde."

Hahahaha, jag tror han som ställde frågan och resten som ställde dumma frågor med det svaret äntligen insåg att de inte hade fattat grejen över huvud taget med FRA, för frågorna slutade regna skitsnack i alla fall. De spanar på misstänkta människor i organisationer eller regeringar utomlands! Hur svårt är det att fatta det egentligen? Det hade sagts om och om igen innan... De slänger till och med information om beställda mord om det inte hör till målet med spaningen! (Åkesson uttryckte att "det står så i lagen, men andra lagar i grundlagen motsäger det och detta måste i det fall det skulle hända bedömas".) Självklart kan han inte förklara hur metoderna går till, det vore ju värdelöst om enskilda metoder för hemlig signalspaning kom ut, det skulle inte vara så hemligt längre då, det är väll inte heller så svårt att förstå? Men sådana frågor upprepades oxå flera gånger.

Det var som sagt inte bara skitfrågor man fick uppleva på föreläsningen, utan även intressanta fakta om FRA som helhet. Jag var nöjd när jag åkte hem.

Over and out
/ Fredrik

Tillägg 081120 (inlägg):
Diskuterade lite om detta idag och inser att jag missat ta med en del relaterade grejer.


FRA har funnits länge och ingen har haft problem med det förut, så varför skulle det helt plötsligt vara ett problem? Lagen ska ju såklart vara tydligt formulerad, det håller nog alla med om, men så länge den är det, är det ingen skillnad på vad FRA gör idag mot vad de gjorde på 90-talet - de spanar på utländska signaler för att få information, vilken antingen hjälper utrikespolitiken direkt eller hjälper militären. Det är en underättelsetjänst. Man kan tycka vad man vill om att vi har en sådan i sverige, precis som man kan tycka vad man vill om att vi har militär. Men vill man ha det är det inget fel på FRA... Piratebay är inte på något sätt i fara, och inte några känsliga personuppgifter heller. De delarna är i alla fall för mig långt borta från vad FRA sysslar med...

Det skulle dock vara intressant att höra någon annan ordentligt insatt föreläsa om samma sak. Jag vet inte vem, men någon som inte har till uppgift att skydda sin institution. Jag såg det inte så förut men inser nu att någon som är generaldirektör oxå fyller en politisk roll, även om den inte stödjer ett visst politiskt parti, och det är alltid bra att höra en så objektiv sida som möjligt såklart.

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post80

Mafia

ÖvrigtPosted by Fredrik 2007-08-22 16:14:52
Alla visste att jag var nörd, men inte till hur stor utsträckning. Nu droppar jag bomben: Jag spelar mafia. 'Mmhm', imponerande bomb att droppa va?

Iallafall för den som inte vet, är mafia ett sällskapspel där man inte behöver något mer än en hjärna, öron, mun, (till viss grad ögon) och en arm. Det går till så att en spelledare/berättare delar ut lappar med roller på som bara den som får lappen får se texten på. Rollerna i ett standar-spel (eller N9, som det kallas i riktigt nördiga kretsar vad jag förstått.) är:
1 shefiff
1 läkare
X mafia
Y bönder

Självklart är X och Y olika antal beroende på hur många man är, men för att göra det tydligare är X oftast < Y.

Blog Image
Spelet börjar med natt oftast. Det finns två (ibland 3) faser i spelet. "Natt" är när den ihoptänkta byn, eller vad man nu vill ha för tema, sover, eller så långt spelet går- alla blundar. På natten vaknar Mafian, Sheriffen, och Läkaren upp i omgångar (ordningen spelar mindre roll). Berättaren talar om för spelarna när det är dax för vilken roll att vakna, och när de ska somna.

När mafian vaknar öppnar de, och endast de, ögonen. Därefter pekar de gemensamt på någon de vill döda, så att berättaren ser beslutet. Därefter blundar de igen.
När Läkaren vaknar, pekar denna på en person de vill skydda från mafia den natten. Om denna alltså pekar på samma person som mafian pekat på, dör den personen inte.
När Sheriffen vaknar, pekar denna på en person den vill syna. Berättaren svarar med en tumme upp för god, och en tumme ned, för ond.

Därefter vaknar alla, och dagen börjar. Berättaren...berättar om någon dött under natten eller inte. Sedan är det upp till spelarna att diskutera och komma fram till vem dem tror är mafia. Kommer >50% av spelarna överens om att någon är ond, röstas denna ut. Röstningen får gå till hur som helst, det är upp till berättaren att avgöra. När någon röstats ut, eller berättaren beslutar att ett resultat inte kommer att fastställas inom rimlig tid, blir det natt igen.

Den tredje fasen kallas solnedgång. Det används på olika sätt, men vanligast är att berättaren säger att nu är dagen nästan slut, och ger en tid inom vilken ett beslut måste fattas innan det inte blir någon utröstning.

När mafian består av 50% utav spelarna som fortfarande lever, har de vunnit. När de goda är de enda som finns kvar, har de vunnit.

Spelet kan varieras med vilken berättelse berättaren orkar ge som krydda, samt med otaliga andra roller med andra egenskaper.
Passar perfekt på fest när man inte har något annat att göra, eller bara som sällskapspel såklart.

På internet spelas spelet genom forum, där man istället för att läsa ansiktsuttyck och lyssna, läser. Det är svårare att se lögner, men det ger utrymme för väldans massa fler roller, specialregler och teman, vilket gör det lika roligt, och ibland svårare. Det krävs mycket tänk och/eller att ha sannolikheten på sin sida för att vinna, oavsett hur man spelar.

Här finns en skön flash-film om rollerna: Klicka
Här finns lite info om spelet i sig: Klicka (ganska boring men endå)

Så, det var det.

  • Comments(3)//nattorg.grattisasien.se/#post37

Tidernas mest störande reklam

ÖvrigtPosted by Fredrik 2007-08-16 00:25:30
Ok, man skulle tro att reklam inte väcker starka känslor hos mig, men jag måste erkänna att kanske är jag inte så välbalanserad som jag önskar och försöker utge mig för att vara.

Här presenterar jag en lista, som tyvärr kommer att till någon grad faktiskt föra de djävulska reklamerna vidare, men det kan inte hjälpas, den måste skapas. Hjälp mig genom att skicka den reklam du ogillar mest så kommer jag lägga in dem. Vad jag ska göra med det sen är inte riktigt bestämt men en väsentlig del av det hela kommer vara att hämnas på de som skapade reklamen från början. Jag har redan fått in ett förslag från Lood, den ligger just nu på plats #2.
Följande reklamer med förklaringar kandiderar som de sämsta, värsta och mest irriterande genom tiderna:


#1- Monsterjam- något värre kan jag inte tänka mig. Hela evenemanget känns som något enbart idiioter skulle gå på, och reklamrösten som skriker ut det hjälper inte motsatsen att bevisas. Jag skulle faktiskt vilja gå så långt att den enda människan jag känner till som inte skulle tveka att gå på det är mikael "brännarn" bränström- det är den första & värsta förolämpningen jag kommer att tänka på när reklamen hinner spela någon sekund utan jag byter kanal, och det är inte en så påkig en heller.

#2- Jamba- "skriv jamba 1,
om du vill ha jättemycket porr i din mobil, skriv jamba två om du vill ha det mest störande ljudet du kan tänka dig på din mobil, skriv jamba 3 om du vill ha de mest avelsförvridna djuransiktena som bakgrundsbild på din mobil, skriv jamba 4 om du vill ha den sämsta låten som gjorts på din mobil"


#3
- Senaste tillskottet på listan är tandkrämsreklamer, oavsett märke, oavsett film, de är alla lika dåliga och man tycker synd om tandläkarna (leg.) som måste göra dem för att överleva. Tips, sänk priserna.

Som sagt, fyll på listan åt mig så jag kan avreagera mig på dem, snälla.


Ok, misslyckat projekt verkar det som, men sakta och säkert fylls listan på endå. :) Får hålla mig till "motbevisa någonting meningslöst"- konceptet och skitsnack sålänge.

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post36

Googlemaster

ÖvrigtPosted by Fredrik 2007-04-17 17:32:50
Alla har vi någon gång försökt imponera med våra otroliga allmänkunskaper på någon fest, eller under ett middagsmöte, men hur lätt har det inte blivit att äga onyttigkunskapens värld inom gänget då och då, (och därigenom fixa extra streetcreds!) om man bara googlar en omgång kvällen innan?
Ska någon till Oklahoma är det t.ex. inte svårt att lägga den snygga, mycket världsvana kommentaren,:
"Du får inte missa Myriad Botanical Gardens när du är där sen, du vet det finns ett riktigt fräscht konvervatorium där som heter...hm...just det! - Crystal Bridge Tropical Conservatory. Det får du inte missa, det är fräscht..."
om man bara har rätta känslan för att tajma det...

Eftersom googlande blir en allt större del i vår vardag utfärdar jag nu en tävling: Ordet "Rappell", alternativt "krankelibankelifnatt" ska googlas fram en förklaring till...
Vinnaren är den som hittar det bästa svaret som finns att finna på internet genom googling. (Länk krävs). Vinner du har du kanske chans att slåss med låtta om titeln "Årets Googlemaster"....

Kända googlare:
Kleiner, 2005 med "Thailand"
Ante & Calle, 2006 med "tips ris pinnar"
Låtta, 2007 med "Straffera"

Blog ImageHint till tävlingen.

Vill du inte vara med o tävla är det mkt förståligt, här på nattorg får man göra som man vill. Men jag bestämmer här.
/f

  • Comments(9)//nattorg.grattisasien.se/#post21