nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Intervju med Roy Zimmerman

Webbtips (Musik)Posted by Fredrik 2009-10-17 13:28:27
Hinner inte skriva alls mycket nu i veckorna, tills vidare är här en skön intervju med Roy Zimmerman. För er som inte känner till honom är han en satirisk artist som bland annat sjunger om politik och fundamentalister. Inte världens roligaste ämnen i sig alltså - varav satiren. Ni kan hitta mycket av hans låtar på Youtube/RoyZimmerman.Håll tillgodo så länge så återkommer jag med studieresultat (om dem är bra...)

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post110

Micah P Hinson

Webbtips (Musik)Posted by Fredrik 2009-04-24 17:26:08
Kanske är jag mycket sen med att upptäcka Micah Hinson, men jag är glad att jag gjorde det. Hans röst är...behaglig, grov, stark, sprucken, självklar, och ofantligt bra.
Musiken är simpel, punkig (Putte-Kokk-känsla för mig!), och har exakt rätt tempo för att kunna vara skön även när de rockar som hårdast. Den som inte gillar det här kan möjligtvis endast med svårighet klassa sig i samma generation som mig (eller är väldigt tråkig).

/Senare!

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post98

Tim Minchin: Storm

Webbtips (Musik)Posted by Fredrik 2009-04-21 17:50:01
Den geniale Tim Minchin har gjort många låtar som är riktigt riktigt bra. Ytterligare ett verk som jag känner igen mig i beskriver situationen tvingat-möte-med-extremt-alternativhypad-människa. (Tror till exempel Ante Montania vet vad jag pratar om här, och uppskattar att någon mer stör sig tillräckligt för att göra en låt om det).
Gillar, gillar.


/Senare!

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post96

Uppstart och Tim Minchin

Webbtips (Musik)Posted by Fredrik 2009-02-02 21:30:47
Tjenare!
O
k, tiden är mogen igen. Antar att om jag forsätter såhär så kommer ingen att komma ihåg att den här loggen ens finns. Det är ju inte syftet heller egentligen, att få många läsare menar jag. Men tröttnar man på att skriva så gör man. Om inläggen har kvallité av det senaste så är det ju ingen idé att skriva känner jag. Så, tänker inte nischa mig (medvetet) i år heller. Det kommer blandas av allt jag tycker är intressant.

Uppstart av exjobbet har skett till den milda grad att vi undersökt 13 hus och skrivit lite smågrejer om dem. Mycket tid går (borde gå) åt till att läsa en massa artiklar och försöka hitta om någon i världshistorien någonsin har kommit på något som vi kan använda oss av, exklusive alla vedertagna grejer som multiplikation och sånt såklart.

Hittat en riktigt skön artist från Australien - Tim Minchin.
Grym pianist (i mina öron i alla fall) och riktigt sköna texter. Nedan är ett exempel
- "If I didn't have you". Kolla upp fler låtar på Youtube.


Senare!
/Fredrik

  • Comments(2)//nattorg.grattisasien.se/#post85

Greydon Square (+test av videotool på bloggen)

Webbtips (Musik)Posted by Fredrik 2008-11-13 03:42:03

Skön rappare (och fysiker), tror många håller med om det även om (i vissa fall kanske till och med på grund av att) man inte gillar rap annars. Det här är ofantligt mycket bättre än den mesta rap över huvud taget. Jag är ju ingen kännare kanske, men jag vet vad jag gillar som man brukar säga. Texterna är grymt skarpa, och pratar om vettiga saker (utan att vara lama).

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post81