nattorg

nattorg

.-.-.JUST NU: Ledigt ett tag-.-.-.-

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Allt möjligt händer här, där och långt borta. Det är svårt att få med allting, och ibland känns det som man vill vara överallt. Just nu är jag i Lund, och detta är min just-nu-berättelse.

Sommarberättelsen

VardagPosted by Fredrik 2009-07-22 03:51:08
Det är dags igen känner jag - när jag har möjlighet att leva till stor del på nätterna så passar jag på, och vad finns då att göra om inte skriva eller läsa? Sitter visserligen (i Linköping fdv) med en Discworldbok bredvid mig här men ska berätta lite kort om sommaren innan jag rör den. Svåra att lägga ned dem där böckerna.

Exjobbet blev ju klart i god tid och är hos tillslut dessutom hos tryckeriet för närvarande, så förhoppningsvis har jag några kopior hemskickade om några veckor! Läser en sommarkurs som känns semi-intressant. Gillar ju området - källkritik och skriva typ - men kursen i sig känns inte som att den gett mig så mkt än. Vad studierna innebär rent konkret nästa termin beror helt eller delvis på hur jag presrerar nu i slutet av sommaren - men väg och vatten-studier är det i alla fall tänkt att bli, fortfarande i Lund.

Ny lägenhet för den som inte redan visste, känns bra, 3 rymliga rum och en balkong i söderläge med utsikt mot park är stor skillnad mot grottan. Kommer ändå sakna den på något sätt. Folket finns ju kvar ändå, ett tag i alla fall, men det blir inte samma sak.

Va på Roskilde i år, fick biljetten gratis och hade ett blått plastband runt handleden inne på området (var inte där och spelade såklart, hade satt upp några affischer på skolan). Madness var småstort att se, Oasis var lika dryga som alltid men inte så bra som förr, Håkan Hällström gjorde bra ifrån sig och danska Volbeat överraskade, Faith no more var mkt bra medan hypade Glasvegas inte upphetsade så mkt i mitt tycke, tvärtom var det med Lilly Allen som jag absolut inte trodde jag skulle gilla men som fick igång publiken till en skön stämning och nästan rockade loss, Eagels of death metal var sköna, Slipknot bjöd på en jävla show faktiskt, och Nine Inch Nails var överlägset bäst. Det finns ju såklart mer att kommentera och berätta från festivalen som var extremt varm för övrigt, men kommer det på tal någon gång så tar jag det då istället.

På landet har det hängts mycket i sommar annars eftersom inte så värst mycket annat hänt. Träffat familjen i övrigt också såklart, varit roligt att hänga med dem, blir ju inte av så många gånger per år. Riktigt skönt att ta det lugnt och slappna av...varvat med nyfunnet intresse för träning måste jag erkänna. Har ju varit lite si och så med ordentlig träning på det senaste (...3 åren sådär), men nu känner jag att jag kommit igång faktiskt. Sprungit en del blandade sträckor och känns som jag vill fortsätta med det mer regelbundet nu. Börjar redan känna av resultat tycker jag. Gjorde till och med ett pass med ryggsäck idag utan egentlig anledning (vilket betyder att jag kunde tagit bussen). Har tänkt mig komma ned i gamla rekordtider på milen tills om ett år, och efter att ha provat en ~400m sprint på grusväg funderar jag på om jag inte ska ta och komma ned i gamla rekordtider där oxå, känns faktiskt fullt möjligt just nu. Får väll se vad som händer när plugget måste komma före allting, men ska absolut ge det en ärlig chans.

Inte sett mkt film i sommar... en del, men det får bli ett eget inlägg en annan dag i veckan (kanske).
Annars kör jag på med sommaren ett tag till så återkommer jag hit när behovet finns igen.
/f

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post104

Sömn, film och Roskildebiljett

VardagPosted by Fredrik 2009-03-19 05:22:23
Sömn
Sov till 17:00 igår, har inte riktigt koll på varför, men troligen bara för att jag kunde. Det har med saken att göra att jag var vaken senare och senare dygnen innan dessutom, så egentligen fick jag nog en vanlig natts sömn ändå, så det är inte däri problemet ligger, om man ens vill kalla det ett problem.


Problemet är att jag nu inte alls känner för att sova. Skrev om dem klassiska heldygnsomställningarna för länge sen, och detta är just en sån. Nätterna passar mig ganska bra. Allt är lugnt och skönt och kreativiteten flödar - se bara, jag skriver ju ett inlägg, det är inte så ofta det händer under dagarna ändå.
Tänkte att jag skulle ta och rita lite trappor oxå, har en inlämningsuppgift som ska bestå av tre trappor... tycker inte det låter så särskillt intressant själv, men det kanske blr kul, vi får se. Lägger upp dem sen för att bevisa att jag inte bara slappar under natten här.

Film
Kollade på Slumdog Millionaire igår kväll, det har ju varit ett sånt hype om den. Jag måste ändå säga att jag gillade den, det var en schysst berättarteknik och Indien visades för en gångs skull så som jag upplevde att det var - smutsigt och missär till största del, med en del guldkorn i tillvaron. 3/5 nötter.

Såg Clintans nya film igår också (fast på natten innan då) - Gran Torino. Helt underbar, den rekomenderar jag starkt. Jag tyckte om alla protagonister, och speciellt Clintans egen karaktär - bitter, hård och med delvis samma humor som högstadiejag. 4/5 nötter blir det nog såhär inledningsvis, men det kan hända att det svalnar efter ett tag. Skrivit upp den på inköpslistan i alla fall.

Roskildebiljett

Har aldrig varit på Roskilde eller Hultsfred. Det kan hända att det kommer som en överraskning för er som känner mig sådär lite halvt. Min kära mor vägrade släppa iväg mig när jag ville dit, 15 år, trots att hon litade på mig. Kanske litade hon inte på andra, vad vet jag, men när jag väl hade åldern inne hade jag inga pengar till det och när jag väl hade det var jag istället så jäkla produktiv så jag inte hade tid istället, och det hela har bara prioriterats bort av nån anledning. Jag är ju inte supersugen på att bo i ett lerigt tält i en vecka heller, speciellt inte om jag ska betala 2500 plus resa för det. Men, jag skickade in en ansökan om att gå med i Street Team, vilket innebär att jag lägger lite flyers i folks fack i skolan (sjukt irriterande med sånt, så det är ju otur, för dem). Betalningen för det är att jag får en gratis biljett! Jag känner minst 5 personer som ska dit och som jag kan åka med, plus att det verkar tunt med jobb på praktikplatsen i sommar, så jag har egentligen ingen anledning att inte åka nu. Hade varit ännu bättre om några bra band kunde bokas in, men det kommer säkert.

Ok, till verket av trappor! Senare!

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post92

Liten uppdatt

VardagPosted by Fredrik 2008-12-09 15:43:12
Snart är skolan slut för i år. Ska bli riktigt skönt med lov. Den sista kursen har varit ofantligt tråkig måste jag säga. Fick 4 i den första (lite synd att missa 5:an där...trodde nog på den, men endå ok) väntar på betyg från de andra 2 kurserna. Hur det går i den här har jag ingen aning om, svårt att ens veta vad det går ut på tycker jag. Menmen, godkänt blir det nog i alla fall.

Återkommer med ett ordentligt inlägg snart.

/Fredrik

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post84

Inget vettigt

VardagPosted by Fredrik 2008-11-20 18:29:30
Jag skulle vilja att alla inlägg här är insiktsfulla och träffsäkra, eller åtminstone till någon grad intressanta eller roliga, men det här inlägget är bara meningslöst dravel, för jag har inget bättre för mig.

L
ite nya färger på bloggen, blev mkt färgglatt med mörkblått istället för svart tycker jag. Kleiner var ju här och hälsade på för ett tag sen och jag tänkte återglädja (<- ord?) det genom att snyltåka på bejakar-Tom från göteborg till linköping och sen Lund. Men så är det ju som vanigt med kollektivtrafiken inrikes, att den kostar mer än att åka till London... så det ser faktiskt ut som att det hela spricker.... Lite trist.

Inlämnat och klart är projektet nu, och ett nytt, aningen tråkigare i mitt huvud tar fart. Ska alltså låssas vara entrepenör för någon annans projekt och låssas beställa material. Får se vad det kan tänkas ge till kunskapsbasen. Först ska jag opponera på det, och presentera det inlämnade projektet. Det sker på tisdag.
Hade sett fram emot en riktigt lugn period nu, och ett besök hemma i Lkpg, men när skoljobbet är tråkigt och måste göras går det mkt segt. Längtar till helgerna och ledigheten vid årskiftet.

Tills jag har något intressant att skriva om så bjuder jag i andrahand på ett inlägg från Kleiners blogg som lyckas med allt min rubrik inte är. Håll till godo.

/F

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post83

Skåne är lungt.

VardagPosted by Fredrik 2008-10-20 00:49:48
Lund, Helsingborg och Malmö, där man lika lite som i Linköping kan säga r men låssas som annat, har i två år bildat min uppfattning om den danska delen av sverige. Jag måste säga att de stora gängbråken, drive-by-skjutningarna och fotbollsfirmakrigen inte synts till. Det var vad jag fick höra om skåne innan jag kom hit. Det händer säkert, och kanske märker jag inte av det för att jag bor i studentstaden där det mesta är frid och fröjd (om man bortser från människor med pluggpanik, och deras problem känns för andra ganska meningslösa och harmlösa) och alla accepteras mer eller mindre. Jag klagar inte, det är inte det, utan kände att jag ville påpeka att det danska sverige inte ligger i smutsen, inte är i katastrof eller ens påväg dit. Malmö har sina så kallade getton, och lägger pengar på västra hamnen där övre medelklassen ska bo istället för att fixa till de nedgångna områdena, så visst finns det problem, men jag tror skåne likt alla andra delar av sverige fungerar, och jag tror vi skulle förlora en del produktivitet om vi grävde bort det.
Kanske är det så att ingen annan känner igen de här förutfattade meningarna som jag upplevt media presenterat för mig (?), men jag ville i vilket fall dementera dem.
Blog Image
Har en del tidsbrist p.g.a. lathet men mest p.g.a. uppgifter som behöver göras enligt tidsplanen för projektet. Kommer med en uppdatering för vad jag egentligen sysslar med här nere inom kort.
/Fredrik

  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post75

Lund, Konsertips & ht08

VardagPosted by Fredrik 2008-08-31 04:44:16
Medan solen försvinner bakom regnmolnet strålar entusiasmen för skolarbete mer och mer, precis som det brukar vara vid terminsstart. Lite nya mappar och böcker inköpta, och i morgon (måndag) börjar 4 nya kurser. Hösten bjuder på en del events i övrigt oxå verkar det som.

Blog ImageMEJERIET i Lund.

Hela terminen i skolan kommer bestå av ett enda stort projekt som man kommer göra i grupp. Tyvärr låter ryktet som att vi inte kommer få välja dessa grupper själva (anledning är enligt samma rykte att fler klarar terminen om dem sätter ihop grupperna, och dem vill ha igenom så många som möjligt, vilket i sig låter helt bisarrt. Man bör ju klara av kurserna i vilken grupp som helst kan man tycka...annars känns det inte riktigt som man är värd det). Ialfl - dem fyra kurserna har alla 'prefixet' Projektarbete i byggprocessen och är; - Ledning - Programarbete, samhällsplanering och gestaltning - Projektering och design - och Produktion, styrning och planering. Alla verkar intressanta och roliga. De två mittersta aningen mer än de två andra och den sista minst så, men endå, fortfarande verkar det som mina typer av kurser, vilket känns bra med tanke på att det vore konstigt annars.


S
ett en hel del bilder på kompisar som får sin nollning nu (knutte verkar ta det oväntat lugnt?), och det känns som igår för mig. Inte för att vår nollning var bra, utan för att 2 år gått så fort. Nu har jag bara det här sista året (+ eventuellt >½ extra eftersom jag varit lat och måste tenta några kurser jag struntat lite i) kvar innan första riktiga examen. Det känns bra. Som det känns nu kommer jag ha energi kvar till att läsa slutsteget och ta en masters oxå. Efter praktikplatsen känns det värt det. De flesta verkar ha en civilexamen och det ger mer från början. Har vägt det där lite fram och tillbaka - man jobbar kanske in den löneskillnaden genom löneförhöjning på två år om man kämpar lite för det, och jag tror inte det kommer vara några problem att få jobb, men läser man fullt ut har man mer kött på benen från början, och man breddar sig mer (genom spetskunskaper, men fler sådana), och det är jag ganska sugen på i allmänhet.

Blog ImageMkt på G i Grottan.

Nog om mig, mer Lund och andra. Kleiner ryktades komma ned på fulltid men det verkar inte bli så nu, så vi får nöja oss med besök. Annars är det som vanligt mkt lkpg-häng här. Alla från Grottan är här igen så vi hade mkt att fira. Gurra (som drar snart) var här (för) en sista omgång dessutom!

Känt lite på nationspubarna nu innan och det är som vanligt - tror inte det kommer bli överdrivet mkt mer häng där i år heller. Det kan ju bli nån gång varannan månad men roligare än så är det inte helt enkelt.

Mejeriet verkar det bli en del bra grejer; Stand-up klubben (10/9 + 12/11) låter bra, Jason Mraz (26/9) spelar snart (antagligen sin one-hit-wonder och inte så mkt mer att bjuda på) & är utsålt, dvs ska jag inte köa för på-platsbiljett. Håkan Hellström (27/9) tar 350 spänn vilket jag bara skulle betala för band jag verkligen lyssnar på, även om jag hört att det brukar vara bra drag, lite sköna jazzklubbar ser det ut som, och i oktober kommer Hellacopters (14/10) , och The Pink Floyd Project (16/10)- nice. De lyckliga kompisarna (23/10) visste jag inte fanns fortfarande men tydligen. Modwai (3/11) har jag inte lyssnat på förut men verkar vara grymt duktiga - instrumentalt, men det kan vara bra. My Morning Jacket (7/11) kan bli en bra konsert oxå tror jag. Har aldrig varit på en dålig MillenColin (20/12) konsert (2 st) oavsett hur old-school folk någon annan tycker att det är, för mig är det nostalgi, så det lär bli bra.

/Vaknar inte alltid till ett nytt dygn - Fredrik

  • Comments(3)//nattorg.grattisasien.se/#post73

Praktik, Sovets hets + Paniken nära mig.

VardagPosted by Fredrik 2008-07-04 13:47:58
Dåså, då har det gått för långt tid igen. Var hemma i lkpg igen en vecka efter två veckors praktik, och sedan tillbaka för en vecka till. Appropå det ja - jag fick praktikplasen. De andra två praktikanterna är inte sommarpraktikanter, utan mer som anställda under tiden de pluggar klart. En av dem har en kurs kvar, så hans morot att klara den är nog ganska stor. Det känns förövrigt bra att jag verkar ha valt rätt linje, såhär efter 2 år.

På kontoret fortsatte stämningen vara totalt avslappnad och skön. Jag fick jobba med riktiga projekt och göa seriösa jobb, inget påhittat för sakens skull utan verkligen saker som behövdes göras, vilken gjorde en sugen på mer. Var och kollade in ett bygge precis över gatan som de ritat. Det gav ännu mer känsla för detaljer när man först satt och kollade på ritningarna, och sedan fick se det under konstruktion. Det har varit en riktigt bra praktik hittis (verkar som jag kan komma att fortsetta mer frammåt i sommar) men nu stängs kontoret ned 3 veckor (för de flesta) och jag har semester. Tåget hem till lkpg går på söndag så nu har jag lite tid att plugga inför efter sommaren och ta det lugnt.
Blog ImageBortser man från parkeringen är utsikten fin.

Annars är skåne ganska lugnt. Sov i ca 20 h det här dygnet (och förra alltså), vet inte riktigt varför. Kollade på nya Rambo-filmen med Lood, för att få skaratta lite, men blev mkt överraskad över hur bra den var. Ok, det är fortfarande en Stallonefilm men explosionerna var inte brutalt överdrivna utan riktigt bra. Och Stallone själv kändes mkt mer levande än den verbalt handikappade Rocky 6,7, eller vad det nu är. (Om man bortser från den första halvtimmen då allt han sa var "fuck the [insert subject of diskussion here}", vilket i sig var väldigt kul). Efter det sov jag... oförklarligt, så jag var sjukt hungrig när jag vaknade och fick unna mig ytterligare ett besök till BK.

En anledning att vara i Skåne förutom att ingen annan som är ledig är här, är pärlor som denna:
Blog ImageAnledningen till att valet av namn klubbades igenom kan ha varit riktigt intressant att ta del av. Någon som vill gissa?

Senare / f


  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post62

Uppdat.

VardagPosted by Fredrik 2008-05-14 23:04:10
Oj, det var ett tag sedan nu. Fick höra att det inte var några nya inlägg på länge och att dem som fanns var för långa eller tråkiga för att läsa. Jag antar att känslorna som svallade av bitvis ilska mot diverse saker och bitvis bara tomt prat svalnade efter en stund och bloggen fick en del mer seriösa - om än lika svagt skrivna språkmässigt - inlägg. Och seriösa saker är bara kul om någon skriver dem väl. Jag ska göra mitt bästa för att hålla fanan högt. (Såg på extream home makeover home edition föresten, och den amerikanska flaggan hyllades något oerhört... en del rycker säkert på axlarna nu - inget nytt i solen där - och det stämmer ju, men just den där dyrkan av symbolen i sig har jag svårt att förstå, jag ska fråga någon amerikan varför det är så och återkomma angående det nån gång. </Sidospår>)

Sommaren:
Var på intervju idag på en konsultfirma som heter Ramböll. Ett oerhört attraktivt företag måste jag säga. Efter lite strul i växlarna som inte direkt berodde på någons misstag, kom min ansökan fram och jag fick komma på intervju på plats till slut - i Västra Hamnen i Malmö. Det var en avslappnad stämmning på kontoret, och intervjun var riktigt bra - en lugn och appropå- inställning till presentationen av företaget och lite hur situationen i sommar ser ut, om det går att ordna fram en praktikplats (de har redan anställt två praktikanter, då min ansökan kom in sent som sagt, men ändå visar dem intresse tillbaka vilket ger mig en oerhört positiv inställning till dem) vilket verkade ganska positivt. Det verkar handla om att rita konstruktioner och över huvud taget få känna lite på kontoret. Vore riktigt roligt att få in en fot. Nu har jag iallafall fått kontakten och en tå in.

Nu:
Vad har mer hänt? Tentorna är på intåg: Geoteknik (rolig kurs) och Linjär Algebra. Det ska nog gå vägen tror jag. Hårda 1,5 vecka framför mig bara.

Var hemma i linköping ch besökte syrran och barnen - alltid lika roligt! Var med mamma och pappa på landet - alltid lika skönt! Och med Märtas familj och tillbehör på deras land - alltid lika roligt det med!
Så en bra långhelg efter valborg. Ang. valborg hade jag kul, vi satt i parken som förra året, spelade amerikansk fotboll och träffade någon som skulle kunnat vara min lillebror. (Inte biologiskt då)

Annat:
På politiska scenen har det inte hänt mer än vanligt och inget nämnvärt i mitt intresse; förutom ett lagförslag om rätt att inte lära ut evolutionen i skolan som tidigare gått igenom senaten i Florida men som stoppades när det skulle klubbas igenom efter det. Riktigt tur denna gång då det inte var sakfrågan som stoppade det hela, utan tvist om hur förslaget var skrivet! En mörk dag i usa:s sorgliga historia om nästa lika patetiskt identiska förslag klubbas igenom nästa gång. (De skriver alltid om det som om det vore ett helt nytt förslag, "döljer" det bland massa skitsnack om "intelektuell frihet" (vilket inte har med förslagen att göra över huvud taget egentligen) och en massa annat extremt upprörande och förolämpande...) Det är skrämmande. I sevrige hackar alla på alla och det känns som det aldrig händer något jag faktiskt bryr mig om; det där därför jag inte ser mig som politisk, men åsikter har ju alla (nästan).Tills vidare! O, V, V, V, P - svåra bokstäver i alphapet.

  • Comments(2)//nattorg.grattisasien.se/#post61

Ditstänkt.

VardagPosted by Fredrik 2007-11-21 22:30:22
Finns det något bättre än att lyckas när man inte ansträngt sig så värst mycket? Att inte förtjäna skulle någon kanske kalla det, men det håller jag inte med om. Har man klarat av någonting så förtjänar man ju såklart att göra det, bara man inte brutit mot några regler. Det jag pratar om är såklart mitt godkända resultat på Matematisk Statistik som jag stänkte in. Fick reda på det igår. Jag jobbade ju en hel del under förra perioden, så så värst mycket plugg kan jag inte tillräkna mig den perioden...
Däremot hade jag två dagar emellan tentorna då jag lärde mig lite typexempel och satt och räknade dem tillsammans med Lood. Det lönade sig, både för mig och för Lood. Jag klarade en kurs jag knappt gått, och Lood kommer givetvis få en brakmiddag som belöning.

Blog Image

D
en andra delen i berättelsen är väll Sveriges seger ikväll. Med uselt spel mot Spanien är det säkert så att någon inte tycker landslaget förtjänar en plats i EM. Men de har inte fuskat (inte särskilt mycket i alla fall) och tog sig till EM "på egen kraft" (vems annars, gillar inte det uttrycket riktigt även om jag förstår vad dem menar med det) som Glenn Hysén så fint la fram som en av sina sista kommentarer. "De har vunnit matchen på ett fotbollsmässigt vis" var det någon av de tre nötterna bakom micken som fick in också.

Blog Image
Med andra ord är jag oerhört nöjd över mig själv, säger GRATTIS till landslaget, och hoppas kommentatorerna kan bytas ut tills i sommar, mot någon som kan säga intressanta saker.

T
ills vidare!
  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post42

Hösten 07

VardagPosted by Fredrik 2007-11-13 01:40:49
Det var ett tag sen jag skrev nu, och det beror inte på att jag har haft mycket att göra, det beror på lathet.

Vad har hänt?
-
Totalt sett har Grottan ökat med 2, Hanna & Gustav + Eva har flyttat in i istället för fredde, (-1+3)
-
Jag har jobbat (för) mycket och kuggade min första tenta vilket känns surt. Den ska jag ta igen efter jul så jullovet får vi se hur det blir med. Kommer åka hem i alla fall, men kanske inte nån längre period.
-
Katten Eva som vi anteciperade skulle vara ett monster är inte så farlig endå.
-
På nördsidan spelas Age of Emires III friskt (istället för Starcraft) med Loodarn, och maffia håller god takt.
-
Höstbal har närvarats vid.
-
Ska göra ett långhelgsbesök hemma nu i helgen.

Möjligen ett "Att motbevisa någonting meningslöst 3"
Börjat utreda kiropraktik som jag är oerhört skeptisk mot... Hittils har jag skrivit ett mail till "LKR" ("Legitimerade Kiroprakters Riksförbund") efter att ha läst deras extremt dåligt källförtäcknade hemsida (de enda hänvisningar de hade var till utländska kiropraktorer som lekt forskare, t.ex. en "Dr. Manga", alltså inte särskillt övertygande bevis, om de ens kan kallas det. I övrigt fanns inga källor hänvisade ver huvud taget, t.ex. till statistik de påstod stämma) och blivit lite sur över det. Mailet var trevligt såklart, annars får man inga svar antar jag, men innehållet i sig ställde dem mot väggen en del. Deras ordförande svarade precis att hon inte kunde svara "på sekunden" då det var så många & invecklade (? :-) ) frågor, men att hon hade skickat vidare mitt mail till deras "Vetenskapliga Råd, som i sinom tid ska kunna ge dig svar som uppfyller dina önskemål", så vi får se vad som blir av det hela.

Tills vidare!
/Fredrik

Blog Image


  • Comments(0)//nattorg.grattisasien.se/#post39
Next »